JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

05-03-2018

Kawa inka na mleku roslinnym(250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), t. roślinny(10g) szynka wieprzowa (30g), pasta ze słonecznika (30g)

Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek.

Warzywa do chrupania

Zupa szczawiowa

(250 ml)

(seler)

Pulpety w sosie pomidorowym(100g), kasza gryczana niepalona (100g), surówka z ogórka kiszonego (100g)

Kompot(250ml)

Herbata rumiankowa

(250 ml)

Budyń czekoladowy z malinami – 1 szt

Owoc – 1 szt

(mleko roślinne)

Wtorek

06 -03 -2018

Kasza manna na mleku roslinnym(200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g) t. roślinny(5g) krakowska sucha (30g)

Owoc- 1 szt.

Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, kiełki. Warzywa do chrupania. (pszenica)

Zupa pomidorowa z ryżem (250 ml)

(seler)

Kotlet schabowy w panierce pieczony w piecu(100g), ziemniaki z dynią puree z koperkiem (100g) kalafior na parze (50g), mizeria(50g)

Kompot (250ml)

( pszenica)

Koktajl owcowo-warzywny (250 ml)

(miód)

Środa

07-03-2018

Stół szwedzki

Herbata /mleko roslinne , pieczywo pszenne, t. roslinny, parówki mini, pasta z sera tofu i ogórka, miks sałat, ogórek, papryka, kiełki.

Owoc- 1 szt Warzywa do chrupania.

Zupa kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami

(250 ml)

(seler)

Pieczone mięso z drobiu (100g), ziemniaki z selerem puree (100 g), marchew z groszkiem (50g), surówka z buraka (50g)

Kompot (250 ml)

Herbata miętowa z cytryną i imbirem (250ml)

Ryż z jabłkiem i bakalimi -1 porcja

(miód)

Czwartek

08-03-2018

Płatki owsiane na mleku roslinnym z rodzynkami (250 ml), pieczywo pszenne/ żytnie, (30g), t. roślinny (5g), ser z cukinii z suszonymi pomidorami(30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki.

Warzywa do chrupania

Zupa cebulowa z grzankami (250 ml)

(seler)

Spaghetti z makaronu ryżowego (200g)

Kompot (250 ml)

Sok w kartoniku, pieczywo pszenne (60g), t. roślinny (10g),szynka drobiowa, ogórek Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

iątek

09-03-2018

Płatki jaglane na mleku roślinnym z żurawiną(200 ml), pieczywo pszenne (30g), t. roślinny(10g), pasta z soczewicy(30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony.

Warzywa do chrupania

Zupa selerowa z ziemniakami

( 250 ml)

Ryż z sosem serowo -owocowym (250g)

Kompot (250 ml)

( ser tofu)

Herbata z czarnej porzeczki

(250 ml)

Brawnie daktylowe – 1 porcja

Banan – 1 szt

(miód, kako)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011