JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek
04-09-2017 |
Musli tropikalne na mleku roślinnym(200ml), pieczywo pszenne(30g), tłuszcz roślinny (5g),krakowska sucha (30g)
Warzywa na pieczywo: roszponka, pomidor, szczypiorek Warzywa do chrupania. Maliny i borówki (pszenica, żyto, owies) |
Zupa z groszku z ryżem i mięsem drobiowym (250 ml)
(seler) |
Ryż (100g), z polewą owocową i tofu (100g)
Kompot– 250 ml |
Herbata z rumianku -250 ml
Brawni daktylowe – 1 szt Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania (kakao, pszenica) |
Wtorek
05-09-2017 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), tłuszcz roślinny (10g), szynka drobiowa (30g), pasta ze słonecznika i rzodkiewek (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, papryka. Warzywa do chrupania | Zupa kapuśniak z ziemniakami .(250 ml)
(seler) |
Ziemniaki (100g), porcja mięsa drobiowego z sosie paprykowym (100g), brokuł na parze (100g)
Kompot – 250 ml |
Herbata owocowa -250 ml
Baton owocowy – 1 porcja Owoc – 1 szt |
Środa
06-09-2017 |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/graham(60 g), tłuszcz roślinny(10g), szynka wieprzowa(30g), pasta z fasoli (30g).Warzywa na pieczywo: rukola, pomidor, szczypiorek.
Warzywa do chrupania. Maliny i borówki. |
Zupa wiejska z ryżem (250 ml).
(seler) |
Gołąbki w sosie pomidorowym – 2 szt. Kompot (250g) | Kakao na mleku roślinnym– 250 ml
Bułka pszenna z tłuszczem roślinnym i miodem – szt1. Owoc – 1 szt |
Czwartek
07-09-2017 |
Płatki owsiane na mleku roślinnym z rodzynkami (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g) tłuszcz roślinny (5g) parówki mini – 2szt
Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, ogórek kiszony. Warzywa do chrupania. |
Zupa kalafiorowa z mięsem z ziemniakami (250 ml)
(seler) |
Makaron ryżowy z mięsem i warzywami (250g)
Kompot (250 ml) |
Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g),tłuszcz roślinny (10g) wędlina (20g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania. Owoc – szt 1 |
Piątek
08 -09-2017 |
Kasza manna na mleku roślinnym z żurawiną (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g) tłuszcz roślinny (5g),(30 g), pasta ze słonecznika (30g)
Warzywa na pieczywo: ogórek , szczypiorek, sałata Warzywa do chrupania |
Zupa krupnik ( 250 ml)
(seler, pszenica) |
Filet z miruny pieczony w piecu(100 g),ziemniaki puree, posypane koperkiem (100g), surówka z kapusty pekińskiej i marchwi(100g) |
Herbata z mięty z cytryną (250 ml) deser z kaszy jaglanej, owoców i granoli – wyrób własny owoc – 1 szt ( pszenica, żyto,owies, miód) |
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |