menu od 04.09.2017 bez glutenu

JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

04-09-2017

Płatki jaglane na mleku (200ml), pieczywo bezglutenowe (30g), masło(5g), krakowska sucha (30g)

Warzywa na pieczywo: roszponka, pomidor, szczypiorek Warzywa do chrupania. Maliny i borówki

Zupa z groszku z ryżem i mięsem drobiowym (250 ml)

(seler, śmietana)

Ryż (100g), z serem twarogowym i polewą owocową (100g)

Kompot– 250 ml

(kefir)

Herbata z rumianku -250 ml

Brawni daktylowe – 1 szt

Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

(kakao)

Wtorek

05-09-2017

Herbata owocowa (250 ml), pieczywo bezglutenowe(60g), masło(10g), szynka drobiowa (30g), pasta ze słonecznika i rzodkiewek (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, papryka. Warzywa do chrupania Zupa kapuśniak z ziemniakami .(250 ml)

(seler)

Ziemniaki (100g), porcja mięsa drobiowego z sosie paprykowym (100g), brokuł na parze (100g)

Kompot – 250 ml

(śmietana)

Herbata owocowa -250 ml

Baton owocowy – 1 porcja

Owoc – 1 szt

Środa

06-09-2017

Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe(60 g), masło (10g), szynka wieprzowa(30g), pasta z fasoli (30g).Warzywa na pieczywo: rukola, pomidor, szczypiorek.

Warzywa do chrupania. Maliny i borówki.

Zupa wiejska z ryżem (250 ml).

(seler)

Gołąbki w sosie pomidorowym – 2 szt. Kompot (250g) Kakao na mleku– 250 ml

Pieczywo bezglutenowe z masłem i miodem – szt1.

Owoc – 1 szt

Czwartek

07-09-2017

Płatki kukurydziane na mleku z rodzynkami (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g)masło (5g) parówki mini – 2szt

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, ogórek kiszony.

Warzywa do chrupania.

Zupa kalafiorowa z mięsem z ziemniakami (250 ml)

(seler, śmietana)

Makaron ryżowy z mięsem i warzywami (250g)

Kompot (250 ml)

Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe (60g),masło (10g) ser żółty (20g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania. Owoc – szt 1
Piątek

08 -09-2017

Kasza kukurydziana na mleku z żurawiną (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g)masło (5g), ser żółty (30 g), pasta ze słonecznika (30g)

Warzywa na pieczywo: ogórek , szczypiorek, sałata

Warzywa do chrupania

Zupa krupnik z kaszy jaglanej( 250 ml)

(seler, masło)

Filet z miruny pieczony w piecu(100 g),ziemniaki puree z masłem, posypane koperkiem (100g), surówka z kapusty pekińskiej i marchwi(100g)

Herbata z mięty z cytryną (250 ml) deser z kaszy jaglanej, owoców, posypane prażonymi nasionami – wyrób własny

owoc – 1 szt

( kefir, miód)

pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *