JADŁOSPIS (bezglutenowy) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 04-06-2018 |
Płatki owsiane bezglutenowe na mleku z rodzynkami (200ml), pieczywo bezglutenowe(30g), masło (5g),filet z kurczaka (30g) Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata, szczypiorek. Warzywa do chrupania. |
Zupa ze szpinaku z jajkiem (250 ml) (seler, śmietana) |
Ryż z warzywami posypany serem twarogowym (200g) Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa- 250 ml Sałatka owocowa z płatkami kukurydzianymi (jogurt, miód) |
Wtorek 05-06 -2018 |
Herbata z mięty z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowy(60g), masło (10g),pasta z sera twarogowego i papryki (30g),szynka drobiowa(30g) Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek. Truskawki. |
Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (250 ml) (seler, śmietana) |
Porcja mięsa drobiowego w sosie jogurtowym pieczona w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g),surówka z sałaty (100g) Kompot (250ml) (masło) |
Kakao bezglutenowe na mleku – 250 ml Pieczywo bezglutenowe, masło, miód – 1 porcja |
Środa 06-06-2018 |
Stół szwedzki Herbata /mleko, pieczywo bezglutenowe, masło, pasta z kaszy jaglanej i soczywicy,ser żółty, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania. Truskawki. |
Zupa krem ze świeżego ogórka z nasionami słonecznika (250 ml) (seler, śmietana) |
Risotto z kurczakiem (200 g) Kompot (250 ml) |
Herbata z rumianku (250 ml) Sernik na zimno z truskawkami – 1 porcja (ser twarogowy, jogurt, miód) |
Czwartek 07-06-2018 |
Herbarta owocowa (250ml), pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g), pasta z sera twarogowego i szczypiorku (30g), szynka wieprzowa(30g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania Prażone nasiona. |
Zupa z brokuła z ziemniakami (250mnl) (seler, śmietana) |
Gołąbki z mięsem – 2 szt z sosem pomidorowym Kompot (250 ) |
Sok owocowy 100%, pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g),krakowska sucha Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Piątek 08-06-2018 |
Płatki jaglane na mleku z rodzynkami i prażonymi pestkami dyni (200 ml), pieczywo bezglutenowe(30g), masło (5g), pasta ze słonecznika z jabłkiem (30g)Truskawki. |
Zupa jarzynowa na maśle. (250 ml) (seler, śmietana) |
Miruna pieczona w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100 g), surówka z selera i jabłka w śmietanie (100g) Kompot (250 ml) (masło) |
Herbata z mięty (250ml) Murzynek z makiem– 1szt Banan – 1 szt (kakao bezglutenowa) |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |