JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

04-06-2018

Płatki owsiane bezglutenowe na mleku z rodzynkami (200ml), pieczywo bezglutenowe(30g), masło (5g),filet z kurczaka (30g)

Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata, szczypiorek.

Warzywa do chrupania.

Zupa ze szpinaku z jajkiem (250 ml)

(seler, śmietana)

Ryż z warzywami posypany serem twarogowym (200g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa- 250 ml

Sałatka owocowa z płatkami kukurydzianymi

(jogurt, miód)

Wtorek

05-06 -2018

Herbata z mięty z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowy(60g), masło (10g),pasta z sera twarogowego i papryki (30g),szynka drobiowa(30g)

Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek.

Truskawki.

Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym

(250 ml)

(seler, śmietana)

Porcja mięsa drobiowego w sosie jogurtowym pieczona w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g),surówka z sałaty (100g)

Kompot (250ml)

(masło)

Kakao bezglutenowe na mleku – 250 ml

Pieczywo bezglutenowe, masło, miód – 1 porcja

Środa

06-06-2018

Stół szwedzki

Herbata /mleko, pieczywo bezglutenowe, masło, pasta z kaszy jaglanej i soczywicy,ser żółty, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Warzywa do chrupania. Truskawki.

Zupa krem ze świeżego ogórka z nasionami słonecznika

(250 ml)

(seler, śmietana)

Risotto z kurczakiem (200 g)

Kompot (250 ml)

Herbata z rumianku (250 ml)

Sernik na zimno z truskawkami – 1 porcja

(ser twarogowy, jogurt, miód)

Czwartek

07-06-2018

Herbarta owocowa (250ml), pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g), pasta z sera twarogowego i szczypiorku (30g), szynka wieprzowa(30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania

Prażone nasiona.

Zupa z brokuła z ziemniakami

(250mnl)

(seler, śmietana)

Gołąbki z mięsem – 2 szt z sosem pomidorowym

Kompot (250 )

Sok owocowy 100%, pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g),krakowska sucha Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

08-06-2018

Płatki jaglane na mleku z rodzynkami i prażonymi pestkami dyni (200 ml), pieczywo bezglutenowe(30g), masło (5g), pasta ze słonecznika z jabłkiem (30g)Truskawki.

Zupa jarzynowa na maśle.

(250 ml)

(seler, śmietana)

Miruna pieczona w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100 g), surówka z selera i jabłka w śmietanie (100g)

Kompot (250 ml)

(masło)

Herbata z mięty (250ml)

Murzynek z makiem– 1szt

Banan – 1 szt

(kakao bezglutenowa)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011