JADŁOSPIS (bezmleczny, 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA | II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 03-12-2018 |
Płatki jaglana na mleku roślinnym(200g),tłuszcz roślinny (5g) pieczywo pszenne/ graham (30g),szynka drobiowa (30g) Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa wiejska z makaronem ryżowym (250 ml) (seler) |
Leczo z mięsem drobiowym (250g), kasza gryczana (100g) Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa (200g) Ryż z jabłkiem – 1 porcja |
Wtorek 04-12-2018 |
Herbata owocowa (250g),tłuszcz roślinny(10g) pieczywo pszenne/ żytni (60g), pasta z słonecznika i pomidora (30g), pasztet drobiowo-warzywny- wyrób własny (30g) Warzywa na pieczywo: sałata,ogórek kiszony Prażona nasiona (słonecznik, |
Krupnik
(250ml) (seler, jęczmień) |
Kotlet mielony (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z buraka(100g) Kompot (pszenica) |
Herbata z rumianku (250 ml) Pampuchy ( miód, pszenica) |
Środa 05-12-2018 |
Stół szwedzki Herbata miętowa, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, szynka wieprzowa, pasta z sera tofu i szczypiorku,miks sałat, ogórek kiszony, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania |
Zupa barszczyk biały z serem tofu
(250 (seler, pszenica) |
Makaron ryżowym z pieczonym tofu (200 g), surówka z jabłka i marchwi (100g) Kompot |
Smoothe |
Czwartek 06-12-2018 |
Kasza jaglana na mleku roślinnym (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g),tłuszcz roślinny (5g), (30g), krakowska sucha (30g) Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, kiełki Warzywa do chrupania . Mikołajek |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Kaszoto z mięsem (200g) Kompot (250 ) (jęczmień) |
Woda mineralna, pieczywo pszenne (60g), tłuszcz roślinny(10g),pasta z fasoli(30g) Owoc – 1 szt |
Piątek 07-12-2018 |
Kakao na mleku roślinnym (250 ml),tłuszcz roślinny(5g), pieczywo pszenne (60g), pasta z bambino (20g),ser żółty z cukinii (30g) Warzywa na chleb: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa jarzynowa z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Filet rybny pieczony w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), kalafior na parze (50g), surówka z kapusty pekińskiej (50g) Kompot |
Herbata z mięty z cytryną (250ml) Baton owocowy– 1 szt Banan. |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z |