JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

03-09-2018

Kasza jaglana na mleku z rodzynkami (200g),masło (5g), pieczywo bezglutenowe(30g),szynka drobiowa (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, pomidory, szczypiorek.

Melon.

Zupa ziemniaczana.

(250 ml)

(seler)

Spaghetti bolognese z makaronem ryżowym(200g), ogórek kiszony – 1 szt

Kompot (250 ml)

(ser żółty)

Koktajl owocowy- 200ml

(miód, jogurt)

Wtorek

04-09-2018

Herbata owocowa(250g),masło (10g) pieczywo bezglutenowe(60g), pasta z sera twarogowego i rzodkiewek(30g), krakowska sucha30 g)

Warzywa na pieczywo: sałata,ogórek.

Arbuz.

Zupa barszczyk czerwony z ziemniakami.

(250 ml)

(seler)

Pieczone w piecu udko kurze(100g),ziemniaki puree z koperkiem (100g), marchew z groszkiem (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata miętowa z cytryną (250g)

Budyń na mleku z malinami – 1 porcja

(mleko)

Środa

05-08-2018

Stół szwedzki

Herbata owocowa, pieczywo bezglutenowe, masło, pasta z sera i ogórka, jajo na twardo, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Owoc.

Rosół z makaronem ryżowym.

(250 ml)

(seler)

Ziemniaki(100g), sos mięsno-warzywny (200g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250 ml)

Jogurt naturalny z bakaliami – 1 porcja

Czwartek

06-08-2018

Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g), pasta rybna (30g), parówki mini – 2 szt

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek.

Zupa krupnik z kaszy jaglanej ziemniakami.

250 ml)

(seler)

Gołąbki z sosem pomidorowym (250g)

Kompot (250 )

Sok owocowy (100%), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g),filet z drobiu (30g) Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

07-08-2018

Płatki jaglane na mleku z rodzynkami (200 ml),masło (5g), pieczywo bezglutenowe (30g), ser mozzarella (30g)

Zupa z groszku zielonego z ziemniakami.

(250 ml)

(seler, pszenica)

Ryż z owocami polane sosem owocowym

(200g)

Kompot (250 ml)

(jogurt)

Herbata z mięty (250ml)

Baton owocowy – 1 porcja.

Banan.

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011