JADŁOSPIS (bezmleczy, bezjajec JADŁOSPIS (bezmleczy, bezjajeczny) 1400 Kcal/dzienne DZIEŃ ŚNIADANIE (20-25%) OBIAD (30-35%) PODWIECZOREK (15%) ZUPA II DANIE Poniedziałek 03-06-2019 Płatki kukurydziane na mleku roślinnym (200 ml), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne/żytnie (30g), szynka wieprzowa (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania. Zupa ryżanka (250 ml) (seler) Leczo z mięsem drobiowym (200g), młode ziemniaki posypane koperkiem (100g) Kompot (250 ml) Koktajl truskawkowo-cukiniowy 200 ml Wtorek 04-06-2019 Herbata owocowa (250 ml), tłuszcz roślinny (10g) pieczywo pszenne/graham (60g), pasta ze słonecznika (20g), pasta z sera tofu (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Warzywa do chrupania Zupa krem z brokułu z makaronem ryżowym (250 ml) (seler) Pulpet wołowo-wieprzowy w sosie koperkowym (100g), kasza gryczana niepalona (100g), surówka z ogórka zielonego i młodej kapusty (100g) Kompot (250 ml) (pszenica) Herbata miętowa z cytryna (250 ml) Rogal z miodem – 1 porcja. Jabłko (pszenica) Środa 05-06-2019 Stół szwedzki Herbata owocowa, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, smalec z fasoli, krakowska sucha, miks sałat, pomidor. Warzywa do chrupania Zupa wiejska (250 ml) (seler) Pieczone udko kurze (100g), młode ziemniaki posypane koperkiem (100g), sałatka z ogórka(100g) Kompot (250 ml) Herbata owocowa (250 ml) Kisiel wiśniowy -wyrób własny – 1 porcja Truskawki Czwartek 06-06-2019 Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), tłuszcz roślinny (10g), pasta z sera tofu i szczypiorku (20g), szynka drobiowa (30g) Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony. Prażony słonecznik z rodzynkami Zupa ze soczewicy (250 ml) (seler) Porcja mięsa drobiowego (100g), młode ziemniaki posypane koperkiem (100g), surówka z sałat (100g) Kompot (250 ml) Sok owocowy 100%, pieczywo pszenne(60g), masło (10g), pasta z soczewicy (20g) Jabłko 2019-06-03