JADŁOSPIS (bezmleczy, bezjajec

JADŁOSPIS (bezmleczy, bezjajeczny)
1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

PODWIECZOREK (15%)

ZUPA

II DANIE

Poniedziałek

03-06-2019

Płatki kukurydziane na mleku roślinnym (200 ml), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne/żytnie (30g), szynka wieprzowa (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania. Zupa ryżanka (250 ml)

(seler)

Leczo z mięsem drobiowym (200g), młode ziemniaki posypane koperkiem (100g)

Kompot (250 ml)

Koktajl truskawkowo-cukiniowy 200 ml
Wtorek

04-06-2019

Herbata owocowa (250 ml), tłuszcz roślinny (10g) pieczywo pszenne/graham (60g), pasta ze słonecznika (20g), pasta z sera tofu (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek.

Warzywa do chrupania

Zupa krem z brokułu z makaronem ryżowym (250 ml)

(seler)

Pulpet wołowo-wieprzowy w sosie koperkowym (100g), kasza gryczana niepalona (100g), surówka z ogórka zielonego i młodej kapusty (100g)

Kompot (250 ml)

(pszenica)

Herbata miętowa z cytryna (250 ml)

Rogal z miodem – 1 porcja. Jabłko

(pszenica)

Środa
05-06-2019

Stół szwedzki

Herbata owocowa, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, smalec z fasoli, krakowska sucha, miks sałat, pomidor. Warzywa do chrupania

Zupa wiejska (250 ml)

(seler)

Pieczone udko kurze (100g), młode ziemniaki posypane koperkiem (100g), sałatka z ogórka(100g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250 ml)

Kisiel wiśniowy -wyrób własny – 1 porcja

Truskawki

Czwartek

06-06-2019

Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), tłuszcz roślinny (10g), pasta z sera tofu i szczypiorku (20g), szynka drobiowa (30g) Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony. Prażony słonecznik z rodzynkami Zupa ze soczewicy (250 ml)

(seler)

Porcja mięsa drobiowego (100g), młode ziemniaki posypane koperkiem (100g), surówka z sałat (100g)

Kompot (250 ml)

Sok owocowy 100%, pieczywo pszenne(60g), masło (10g), pasta z soczewicy (20g)

Jabłko