JADŁOSPIS wegetariański
1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

PODWIECZOREK (15%)

ZUPA

II DANIE

Poniedziałek

02-12-2019

Herbata owocowa (250 ml), masło (10g), pieczywo pszenne/żytnie (60g), ser żółty (30g), pasta z brokułów i sera (20g), szynka (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Zupa ziemniaczanka (250 ml)

(seler)

Gołąbki bez mięsa w sosie pomidorowym (2szt). Kompot (250 ml) Koktajl ananasowy (250 ml)

(miód)

Wtorek

03-12-2019

Płatki jaglane z żurawiną i mlekiem roślinnym (250 ml), masło (5g) pieczywo pszenne/graham (30g), pasta z nasion słonecznika (30g) . Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek, szczypiorek. Zupa jarzynowa z makaronem (250 ml)

(seler, śmietana, pszenica, jajko)

Kotlet warzywny (100g), ziemniaki puree (100g), surówka z kapusty w sosie winegret (50g), bukiet warzyw (50g) . Kompot (250 ml)

(jajko, pszenica)

Kakao z mlekiem roślinnym (250ml)

Rogal z masłem i miodem – 1 porcja

(pszenica)

Środa
04-12-2019

Stół szwedzki

Herbata owocowa, pieczywo pszenne, masło, parówki wegeteriańskie z ketchupem, pasta z pieczonej papryki, miks sałat, rzodkiewki, szczypiorek.

Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml)

(seler, śmietana)

Kotlet z fasoli z sosem BBQ (100g), kasza pęczak z nasionami słonecznika (100g), surówka z marchwi i jabłek (100g) . Kompot (250g)

(jajko, pszenica, miód0

Herbata owocowa z imbirem (250 ml)

Serek szkolny – 1 szt

Czwartek

05-12-2019

Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), masło (10g), pasta z fasoli (20g), ser „Mój ulubiony” (30g) . Warzywa na chleb: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Zupa barszcz ukraiński (250 ml)

(seler, śmietana)

Spaghetti Napoli, ogórek kiszony 1 szt. (200g)

Kompot (250 ml)

(pszenica, jajko)

Herbata miętowa z cytryną (250 g)

Galaretka z soku owocowego1porcja

Piątek

06-12-2019

Płatki musli z mlekiem roślinnym (250 ml), masło (5g), pieczywo pszenne (30g), pasta z jajek (30g) Warzywa na chleb sałata, pomidor, szczypiorek. Zupa ryżanka (250ml)

(seler)

Kotlet z ciecierzycy z sosem jogurtowym (100g), ziemniakami puree z koperkiem (100g), surówka z sałaty lodowej

(100g). Kompot (250g)

(pszenica, jajko)

Herbata z mięty (250ml)

Bułka drożdżowa z owocem 1 szt. Banan

(pszenica, jajko, mleko)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *