JADŁOSPIS (bezjajeczny, bezmleczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek
02-10-2017 |
Musli tropikalne na mleku roślinnym(200 ml), pieczywo pszenne/żytnie(30g),tłuszcz rośliny (5g), pieczone mięso – wyrób własny (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor. Warzywa do chrupania.. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami oraz mięsem drobiowym (250 ml) (seler, śmietana) |
Ziemniaki z mięsem i warzywami (300g) Kompot– 250 ml |
Herbata z rumianku – 250 ml Ryż z jabłkiem i bananem posypane cynamonem – 1 porcja Warzywa do chrupania |
torek
03-10-2017 |
Herbata malinowa (250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g), tłuszcz roślinny (10g), pieczony schab w ziołach – wyrób własny (30g), pasta z pestek dyni (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, kiełki. Warzywa do chrupania |
Zupa krem z selera z grzankami ziołowymi (250 ml) (seler, pszenica) |
Kotlet mielony (100g), ziemniaki z dynią puree z koperkiem (100g), surówka z buraka (100g) Kompot – 250 ml ( pszenica) |
Herbata owocowa – 250 ml Brawni daktylowe z malinami – 1 porcja Owoc- 1 szt |
Środa
04-10-2017 |
Herbata z czarnej porzeczki (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie(60 g), masło(10g), pasta z sera twarogowego i papryki (30g), szynka drobiowa (30g).Warzywa na pieczywo: ogórek kiszony. Warzywa do chrupania. |
Rosół z makaronem (250 ml). (seler, pszenica, jajo) |
Kluski śląskie (100g), sos mięsno-warzywny (200g) (pszenica) |
Kakao na mleku roślinnym– 250 ml Bułka pszenna z miodem (pszenica) |
Czwartek
05-10-2017 |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g) tłuszcz roślinny (10g)sałatka bez jajka z majonezem jaglanym(30g), parówki mini- 2 szt Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania. |
Zupa krupnik z ziemniakami (250 ml) (seler, jęczmień) |
Ryż z serem tofu z sosem jagodowym (200g) Kompot (250 ml) |
Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), tłuszcz roślinny(10g)krakowska sucha(20g)Warzywo do chleba: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania. Owoc – szt 1 |
Piątek
06-10-2017 |
Płatki owsiane z rodzynkami na mleku roślinnym(200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g) tłuszcz roślinny (5g),pasta z fasoli(30 g) Warzywa na pieczywo: ogórek. Warzywa do chrupania |
Zupa krem z cukinii ( 250 ml) (seler) |
Pulpety rybne w sosie pomidorowym(200g), ziemniaki puree posypane koperkiem (100g),marchew z groszkiem (100g) (pszenica) |
Herbata owocowa – 250 ml Ciasto owocowe – 1 szt Banan – 1 szt. |
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |