JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

02-10-2017

Płatki owsiane bezglutenowe na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g),masło (5g), ser żółty (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor. Warzywa do chrupania..

Zupa ogórkowa z ziemniakami oraz mięsem drobiowym (250 ml)

(seler, śmietana)

Ziemniaki z mięsem i warzywami (200g)

Kompot– 250 ml

(pszenica, ser twarogowy)

Herbata z rumianku – 250 ml

Ryż z jabłkiem i bananem posypane cynamonem – 1 porcja

Warzywa do chrupania

Wtorek

03-10-2017

Herbata malinowa (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g),masło (10g), pieczony schab w ziołach – wyrób własny (30g), pasta z pestek dyni (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, kiełki. Warzywa do chrupania

Zupa krem z selera z nasionami słonecznika (250 ml)

(seler, śmietana)

Kotlet mielony (100g), ziemniaki z dynią puree z koperkiem (100g), surówka z buraka (100g)

Kompot – 250 ml

(masło,jajo)

Herbata owocowa – 250 ml

Brawni daktylowe z malinami – 1 porcja

Owoc- 1 szt

Środa

04-10-2017

Herbata z czarnej porzeczki (250 ml), pieczywo bezglutenowe(60 g), masło(10g), pasta z sera twarogowego i papryki (30g), pieczone mięso – wyrób własny (30g). Warzywa na pieczywo: ogórek kiszony.

Warzywa do chrupania.

Rosół z makaronem ryżowym (250 ml).

(seler)

Ryż z sosem mięsno-warzywny (200g)

Kakao bezglutenowe na mleku – 250 ml

Pieczywo bezglutenowe z masłem i miodem

Czwartek

05-10-2017

Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe(60g) masło (10g)sałatka jajeczna (30g), pieczone mięso – wyrób własny (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki.

Warzywa do chrupania.

Zupa krupnik z kaszy jaglanej z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Makaron ryżowy z serem tofu z sosem jagodowym (200g)

Kompot (250 ml)

Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g)krakowska sucha(20g)Warzywo do chleba: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania. Owoc – szt 1

Piątek

06-10-2017

Płatki owsiane bezglutenowy z rodzynkami na mleku(200 ml), pieczywo bezglutenowe(30g) masło (5g),mozzarella(30 g)

Warzywa na pieczywo: ogórek.

Warzywa do chrupania

Zupa krem z cukinii z pestkami dyni ( 250 ml)

(seler, śmietana)

Pulpety rybne w sosie pomidorowym(200g), ziemniaki puree posypane koperkiem (100g),marchew z groszkiem (100g)

(jajo)

Herbata owocowa – 250 ml

Ciasto owocowe bezglutenowe – 1 szt

Banan – 1 szt.

pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011