JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 07-05-2018 |
Musli na mleku roślinnym (200ml),pieczywo pszenne/żytnie (30g), tłuszcz roślinny (5g), szynka drobiowa (30g) Warzywa na pieczywo: pomidor sałata, szczypiorek. Warzywa do chrupania. (pszenica, żyto,owies) |
Zupa botwinka (250 ml) (seler) |
Gulasz drobiowy(100g), kasza gryczana niepalona (100g), surówka z ogórka kiszonego(100g) Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa (250 ml) Serniczek wyrób własny – 1 porcja Owoc- 1 szt ( na kaszy jaglanej oleju kokosowym) |
Wtorek 08-05 -2018 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g),tłuszcz roślinny (10g), krakowska sucha (30g), pasta z fasoli (30g) Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, szczypiorek. |
Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (250 ml) (seler) |
Porcja mięsa drobiowego z ryżem basmati (200g), surówka z marchwi i jabłek(100g) Kompot (250ml) |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml) Sałatka owocowa – 1 porcja (miód) |
Środa 09-05 -2018 |
Stół szwedzki Herbata/mleko roślinne, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, ser z tofu , szynka wieprzowa, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania. Owoc. |
Zupa marchwianka z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Ziemniaki (100g), sos mięsno-warzywny (100g), marchew na parze (100g) Kompot (250 ml) |
Herbata z rumianku (250 ml) Ryż z sosem owocowym – 1 porcja |
Czwartek 10-05-2018 |
Herbarta owocowa (250ml), pieczywo pszenne/ żytnie, (60g), tłuszcz roślinny (10g), pasta z sera tofu i szczypiorku (30g), szynka pieczona – wyrób własny(30g) Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania |
Zupa z brokuła z ziemniakami (250mnl) (seler) |
Gołąbki w sosie pomidorowym– 2 szt Kompot (250 ) |
Sok owocowy 100%, pieczywo pszenne (60g), tłuszcz roślinny (10g),pasta z fasoli ,rzodkiewki. Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Piątek 11-05-2018 |
Kaszka manna na mleku roślinnym(200 ml), pieczywo pszenne(30g), tłuszcz roślinny(5g), pasta ze słonecznika na słodko (30g) Prażone nasiona. (miód) |
Zupa kalafiorowa na (250 ml) (seler) |
Filet rybny pieczony w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100 g), surówka z sałaty lodowej100g) Kompot (250 ml) |
Herbata z mięty (250ml) Baton owocowy– 1 szt Banan – 1 szt |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |