JADŁOSPIS (bezgluteowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

07-05-2018

Płatki owsiane bezglutenowe z bakaliami na mleku (200ml),pieczywo bezglutenowe(30g),masło (5g), szynka drobiowa (30g)

Warzywa na pieczywo: pomidor sałata, szczypiorek. Warzywa do chrupania.

Zupa botwinka z jajkiem (250 ml)

(seler, śmietana)

Gulasz drobiowy(100g), kasza gryczana niepalona (100g) surówka z ogórka kiszonego(100g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250 ml)

Serniczek wyrób własny – 1 porcja

Owoc- 1 szt

(ser twarogowy, jogurt, jajo,miód)

Wtorek

08-05 -2018

Herbata owocowa (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g) krakowska sucha (30g), ser żółty (30g)

Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, szczypiorek.

Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (250 ml)

(seler)

Porcja mięsa drobiowego z ryżem basmati (200g), surówka z marchwi i jabłek(100g)

Kompot (250ml)

Herbata miętowa z cytryną (250 ml)

Sałatka owocowa – 1 porcja

(miód)

Środa

09-05 -2018

Stół szwedzki

Herbata/mleko, pieczywo bezglutenowe, masło, ser twarogowy w plasterkach szynka wieprzowa, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Warzywa do chrupania. Owoc.

Zupa marchwianka z ziemniakami

(250 ml)

(seler)

Ziemniaki puree z koperkiem(100g), sos mięsno-warzywny (100g), marchew na parze (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata z rumianku (250 ml)

Ryż z sosem owocowym – 1 porcja

(jogurt)

Czwartek

10-05-2018

Herbarta owocowa (250ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g), pasta z sera twarogowego i szczypiorku (30g), szynka pieczona – wyrób własny(30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania

Zupa z brokuła z ziemniakami(250 ml)

(seler, śmietana)

Gołąbki w sosie pomidorowym– 2 szt

Kompot (250 )

Sok owocowy 100%, pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g),ser żółty ,rzodkiewki. Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

11-05-2018

Kaszka kukurydziana na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe(30g), masło(5g), pasta z sera twarogowego na słodko (30g)

Prażone nasiona.

(miód)

Zupa kalafiorowa na maśle (250 ml)

(seler, śmietana)

Filet rybny pieczony w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100 g), surówka z sałaty lodowej100g) Kompot (250 ml)

(śmietana)

Herbata z mięty (250ml)

Baton owocowy– 1 szt

Banan – 1 szt

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011