JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

18-09-2017

Herbata z rumianku (250 ml), pieczywo bezglutenowe60g), masło (10g), (30g), pasta z tofu z rzodkiewkami (30g), pasta ze słonecznika (30g0

Warzywa na pieczywo: roszponka, pomidor. Warzywa do chrupania. Owoc.

Zupa krem z dyni Hokkaido z ziemniakami (250 ml)

(seler, śmietana)

Porcja mięsa drobiowego(100g) w sosie jogurtowo-musztardowym, ryż basmati z ciecierzycą (100g), surówka z kapusty kiszonej(100g)

Kompot– 250 ml

(seler)

Koktajl owocowy z kaszą jaglaną (200 ml)(mango, banan)

Warzywa do chrupania

(mleko, miód)

Wtorek

19-09-2017

Kaszka jaglana na mleku z rodzynkami (200 ml), pieczywo bezglutenowe(30g), masło (5g), krakowska sucha(30g).Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania Zupa barszczyk czerwony z ziemniakami.(250 ml)

(seler, śmietana)

Kotlet z jaj pieczony w piecu (100g), puree ziemniaczane (100g), surówka z sałat i pomidorów w jogurcie (100g)

Kompot – 250 ml

(masło)

Kakao bezglutenowe na mleku – 200 ml

Pieczywo bezglutenowe z masłem i miodem.

Środa

20-09-2017

Biała herbata z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe(60 g), masło(10g), pasta z sera twarogowego z rzodkiewką(30g), pasta ze słonecznika (30g).Warzywa na pieczywo: ogórek kiszony.

Warzywa do chrupania.

Zupa rosół z makaronem ryżowym (250 ml).

(seler)

Gołąbki w sosie pomidorowym – 2 szt Herbata z rumianku– 250 ml

galaretka jogurtowo-owocowa – 1 porcja

Czwartek

21-09-2017

Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g) masło (10g) mozzarella (30g), schab w ziołach pieczony w piecu – wyrób własny (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki.

Warzywa do chrupania.

Zupa krupnik z kaszy jaglanej z ziemniakami z pulpecikami drobiowymi(250 ml)

(seler)

Ryż z warzywami posypany serem tofu (200g)

Kompot (250 ml)

Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g)szynka wieprzowa (20g)Warzywo do chleba: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania. Owoc – szt 1
Piątek

22 -09-2017

Płatki jaglane na mleku z żurawiną i nasionami lnu (200 ml), pieczywo bezglutenowe(30g) masło (10g),pasta jajeczno-warzywna(30 g)

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek.

Warzywa do chrupania

Zupa z brokułów z ryżem na maśle ( 250 ml)

(seler, śmietana)

Filet z ryby w ziołach pieczony w piecu (200g), ziemniaki puree posypane koperkiem(100g), mizeria(100g)

(śmietana, mleko)

Herbata owocowa – 250 ml

Baton owocowy – 1 szt

Banan – 1 szt.

pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011