JADŁOSPIS (bezglutenowy) 1400 Kcal/dzienne |
||||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||||
Poniedziałek
18-09-2017 |
Herbata z rumianku (250 ml), pieczywo bezglutenowe60g), masło (10g), (30g), pasta z tofu z rzodkiewkami (30g), pasta ze słonecznika (30g0 Warzywa na pieczywo: roszponka, pomidor. Warzywa do chrupania. Owoc. |
Zupa krem z dyni Hokkaido z ziemniakami (250 ml)
(seler, śmietana) |
Porcja mięsa drobiowego(100g) w sosie jogurtowo-musztardowym, ryż basmati z ciecierzycą (100g), surówka z kapusty kiszonej(100g)
Kompot– 250 ml (seler) |
Koktajl owocowy z kaszą jaglaną (200 ml)(mango, banan)
Warzywa do chrupania (mleko, miód) |
||
Wtorek
19-09-2017 |
Kaszka jaglana na mleku z rodzynkami (200 ml), pieczywo bezglutenowe(30g), masło (5g), krakowska sucha(30g).Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania | Zupa barszczyk czerwony z ziemniakami.(250 ml)
(seler, śmietana) |
Kotlet z jaj pieczony w piecu (100g), puree ziemniaczane (100g), surówka z sałat i pomidorów w jogurcie (100g)
Kompot – 250 ml (masło) |
Kakao bezglutenowe na mleku – 200 ml
Pieczywo bezglutenowe z masłem i miodem. |
||
Środa
20-09-2017 |
Biała herbata z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe(60 g), masło(10g), pasta z sera twarogowego z rzodkiewką(30g), pasta ze słonecznika (30g).Warzywa na pieczywo: ogórek kiszony.
Warzywa do chrupania. |
Zupa rosół z makaronem ryżowym (250 ml).
(seler) |
Gołąbki w sosie pomidorowym – 2 szt | Herbata z rumianku– 250 ml
galaretka jogurtowo-owocowa – 1 porcja |
||
Czwartek
21-09-2017 |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g) masło (10g) mozzarella (30g), schab w ziołach pieczony w piecu – wyrób własny (30g)
Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania. |
Zupa krupnik z kaszy jaglanej z ziemniakami z pulpecikami drobiowymi(250 ml)
(seler) |
Ryż z warzywami posypany serem tofu (200g)
Kompot (250 ml) |
Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g)szynka wieprzowa (20g)Warzywo do chleba: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania. Owoc – szt 1 | ||
Piątek
22 -09-2017 |
Płatki jaglane na mleku z żurawiną i nasionami lnu (200 ml), pieczywo bezglutenowe(30g) masło (10g),pasta jajeczno-warzywna(30 g)
Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania |
Zupa z brokułów z ryżem na maśle ( 250 ml)
(seler, śmietana) |
Filet z ryby w ziołach pieczony w piecu (200g), ziemniaki puree posypane koperkiem(100g), mizeria(100g)
(śmietana, mleko) |
Herbata owocowa – 250 ml Baton owocowy – 1 szt Banan – 1 szt. |
||
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 | ||||||