JADŁOSPIS (bezmleczne, bezjajeczne) 1400 Kcal/dzienne |
||||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) | ||||
Poniedziałek
31-12-2018 |
Herbata miętowa z cytryna (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), masło (10g), krakowska sucha (30g), pasta ze słonecznika (30g) Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek. Melon |
Zupa z marchwi -krem z nasionami (250 ml)
(seler) |
Porcja mięsa drobiowego (100g), kasza (100g), surówka (100g) | Herbata z rumianku (250 ml)
Mini Pizza – wyrób własny (pszenica) |
||
Środa
02-01-2019 |
Stół szwedzki Herbata owocowa, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, pasta z sera tofu i ogórka , szynka wieprzowa , miks sałat, ogórek kiszony, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania |
Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (250 ml)
(seler) |
Kotlet z fasoli w sosie, ziemniaki puree (100g), marchew z groszkiem (100g)
Kompot (250 ml) Kompot (250 ml) |
Herbata z rumianku (250 ml)
Jabłecznik na kaszy jaglanej – 1 porcja |
||
Czwartek
03-01-2019 |
Herbata z rumianku (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), tłuszcz roślinny (10g),pasta rybna (20g), krakowska sucha (30g)
Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, kiełki Warzywa do chrupania |
Zupa koperkowa z ziemniakami (250 ml)
(seler) |
Risotto z mięsem drobiowym (200g), ogórek kiszony
Kompot (250 ml) |
Sok owocowy 100%, pieczywo pszenne (60g), tłuszcz roślinny (10g), szynka wieprzowa (30g) Owoc – 1 szt | ||
Piątek
04-01-2019 |
Kasza manna na mleku roślinnym z rodzynkami (250 ml), tłuszcz roślinny (10g), pieczywo pszenne -chałka (60g), pasta bambino
Warzywa na chleb: sałata, pomidor, szczypiorek Warzywa do chrupania (pszenica,kakao) |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami (250 ml)
(seler) |
Ryż z tofu polanem musem owocowym
Kompot (250 ml) |
Herbata z mięty z cytryną (250ml)
Muffiny z owocami – 2 szt Banan. (pszenica, owies, żyto) |
||
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 | ||||||