JADŁOSPIS (bezglutenowe)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)
Poniedziałek

31-12-2018

Herbata miętowa z cytryna (250 ml), pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g), krakowska sucha (30g), pasta ze słonecznika (30g)

Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek.

Melon

Zupa z marchwi -krem z nasionami (250 ml)

(seler, śmietana)

Porcja mięsa drobiowego (100g), kasza (100g), surówka (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata z rumianku (250 ml)

Zapiekanka z pieczywa bezglutenowego – wyrób własny

(ser)

Środa

02-01-2019

Stół szwedzki

Herbata owocowa, pieczywo bezglutenowe, masło, pasta z sera twarogowego i ogórka , szynka wieprzowa , miks sałat, ogórek kiszony, pomidor, kiełki.

Warzywa do chrupania

Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (250 ml)

(seler)

Jajko w sosie musztardowym, ziemniaki puree (100g), marchew z groszkiem (100g)

Kompot (250 ml)

Kompot (250 ml)

Herbata z rumianku (250 ml)

Jabłecznik na kaszy jaglanej – 1 porcja

Czwartek

03-01-2019

Herbata z rumianku (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g),pasta rybna (20g), krakowska sucha (30g)

Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, kiełki

Warzywa do chrupania

Zupa koperkowa z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Risotto z mięsem drobiowym (200g), ogórek kiszony

Kompot (250 ml)

Woda mineralna, pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g), szynka wieprzowa (30g) Owoc – 1 szt
Piątek

04-01-2019

Kasza kukurydziana na mleku z rodzynkami (250 ml), masło (10g), pieczywo bezglutenowe (60g), pasta bambino

Warzywa na chleb: sałata, pomidor, szczypiorek

Warzywa do chrupania

(kakao)

Zupa kalafiorowa z ziemniakami (250 ml)

(seler, śmietana)

Ryż ze serem polanem śmietaną (150g)

Kompot (250 ml)

Herbata z mięty z cytryną (250ml)

Muffiny z owocami – 2 szt

Banan.

(jajo, jogurt))

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011