JADŁOSPIS (wegetariański)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE
(20-25%)

OBIAD
(30-35%)
ZUPA II DANIE PODWIECZOREK (15%)
Poniedziałek
10-12-2018
Herbata owocowa (250g), masło (10g) pieczywo
pszenne/ graham (60g),
pasta ze ciecierzycy (30g)
Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor,
szczypiorek, ogórek kiszony

Warzywa do chrupania

Zupa z groszku zielonego z ziemniakami
(250 ml)

(seler)

Makaron kokardki z
polewą serowo-truskawkową
Kompot (250 ml)

(pszenica, jajko)

Herbata z rumianku (250 ml)

Jabłecznik z kaszą jaglaną – 1porcja

Wtorek
11-12-2018
Płatki owsiane na mleku
roślinnym z rodzynkami(250g), tłuszcz roślinny(10g) pieczywo
pszenne/ żytni
(60g), pasta z batatów (30g)
Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony

Prażona nasiona (słonecznik, dynia)

Barszczyk czerwony z
ziemniaki
(250ml)

(seler)

Potrawka z ryżu z roślinami strączkowymi
(250g)

Kompot (250 ml)

Herbata z rumianku (250
ml)

Rogal mleczny
z miodem -1 szt

(pszenica)

Środa
12-12-2018
Stół szwedzki
Herbata owocowa, pieczywo
pszenne,
tłuszcz roślinny,
ser żółty, pasta jajeczna,
miks sałat, ogórek kiszony, pomidor, kiełki.

Warzywa do chrupania

Zupa pomidorowa z makaronem (250 ml)

(seler, pszenica)

Ser tofu w panierce z płatków kukurydzy,
pieczony w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100g),
surówka z kapusty kiszonej (100g)
Kompot (250 ml)

(jajko)

Herbata miętowa z cytryną
(250 ml)

Kisiel owocowy -1 porcja
Sezamki

Czwartek
13-12-2018
Herbata z rumianku (250
ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),
tłuszcz roślinny(10g), pasta fasoli (30g)
Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, kiełki
Warzywa do chrupania

Zupa ryżanka (250 ml)

(seler)

Pierogi z owocami
(200g)
Kompot (250 ml)

(pszenica)

Sok owocowy 100%, pieczywo
pszenne
(60g), tłuszcz
roślinny(10g),
pasta z nasion słonecznika (30g)
Owoc – 1 szt
Piątek
14-12-2018
Müsli tropikalne namleku roślinnym (250 ml), tłuszcz
roślinny(10g), pieczywo pszenne
-chałka (60g), dżem (20g), pasta z batatów (20g)
Warzywa na chleb: sałata, pomidor, szczypiorek

Warzywa do chrupania
(pszenica, żyto, owies)

Zupa krem z dyni z grzankami (250 ml)

(seler, pszenica)

Kotlet jajeczny(100g),
ziemniaki puree z koperkiem (100g), marchew z groszkiem(50g),
surówka z ogórka kiszonego (50g)

Kompot (250 ml)

(pszenica)

Herbata z mięty z cytryną (250ml)
Muffiny z jabłkiem
2 szt
Banan.

(pszenica, owies, żyto,
jajo)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem
1169/2011