JADŁOSPIS 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA | II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 03-12-2018 |
Płatki jaglana na mleku (200g),masło (5g) pieczywo pszenne/ graham (30g),szynka drobiowa (30g) Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa wiejska (250 ml) (seler, pszenica, jajko) |
Leczo z mięsem drobiowym (250g), kasza gryczana (100g) Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa (200g) Ryż z jabłkiem – 1 porcja |
Wtorek 04-12-2018 |
Herbata owocowa (250g),masło (10g) pieczywo pszenne/ żytni (60g), pasta z słonecznika i pomidora (30g), pasztet drobiowo-warzywny- wyrób własny (30g) Warzywa na pieczywo: sałata,ogórek kiszony Prażona nasiona (słonecznik, |
Krupnik
(250ml) (seler, jęczmień) |
Kotlet mielony (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z buraka(100g) Kompot (jajko, pszenica) |
Herbata z rumianku (250 ml) Pampuchy (ser twarogowy, miód, pszenica) |
Środa 05-12-2018 |
Stół szwedzki Herbata miętowa, pieczywo pszenne, masło, szynka wieprzowa, pasta z sera i szczypiorku,miks sałat, ogórek kiszony, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania |
Zupa barszczyk biały z jajkiem
(250 (seler, śmietana, pszenica) |
Pierogi ruskie z jogurtem (200 g), surówka z jabłka i marchwi (100g) Kompot (pszenica, jajko) |
Smoothe |
Czwartek 06-12-2018 |
Zacierki na mleku (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g),masło (5g), (30g), krakowska sucha (30g) Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, kiełki Mikołajek czekoladowy Warzywa do chrupania (pszenica, jajo) |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml) (seler, śmietana) |
Kaszoto z mięsem (200g) Kompot (250 ) (jęczmień) |
Woda mineralna, pieczywo pszenne (60g), masło (10g),ser żółty(30g) Owoc – 1 szt |
Piątek 07-12-2018 |
Kakao na mleku (250 ml),masło (5g), pieczywo pszenne-chałka (60g), pasta z bambino (20g), ser twarogowy w plastrach (30g) Warzywa na chleb: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa jarzynowa z makaronem (250 ml) (śmietana, seler, pszenica) |
Filet rybny pieczony w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), kalafior na parze (50g), surówka z kapusty pekińskiej (50g) Kompot |
Herbata z mięty z cytryną (250ml) Baton zbożowy – 1 szt Banan. (pszenica, owies, żyto) |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z |