JADŁOSPIS (bezglutenowe)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE
(20-25%)

OBIAD
(30-35%)

ZUPA II DANIE PODWIECZOREK
(15%)
Poniedziałek
08-11-2018
Ryż na mleku (200g),masło
(5g), pieczywo bezglutenowe (30g), pasta z awokado i gruszki
(15g), ser żółty
(30g)
Warzywa
na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek.

Warzywa do chrupania.

Zupa z fasolki szparagowej z
ziemniakami (250 ml)

(śmietana, seler)

Spaghetti bolognese
-makaron ryżowy(250 g), ogórek kiszony – 1 szt

Kompot
(250 ml)

Herbata
owocowa (250 ml)
Jogurt owocowy
– wyrób własny (200 ml

Chrupki
kukurydziane – 1op.

Wtorek
09-10-2018
Herbata
owocowa(250g),masło
(10g) pieczywo bezglutenowe (60g), pasta z sera
twarogowego i ogórka
(30g),
parówki – 2 szt

Warzywa
na pieczywo: sałata,ogórek, rzodkiewka.

Warzywa do chrupania.

Zupa barszczy biały bez glut. z
jajkiem.

(250ml)

(seler, śmietana)

Kluski
jaglane
(150g), sałatka z pomarańcza, gruszki, w sosie
melonowo-awokadowym
(100g)

Kompot
(250 )

(śmietana, miód)

Kakao bez
glut. na mleku
(250 ml)

Pieczywo
bezglutenowe z masłem i miodem – 1 szt

Środa
10-10-2018
Stół szwedzki
Herbata owocowa, pieczywo
bezglutenowe,
masło,
sałatka jarzynowa,

ser mozzarella,
miks sałat,
ogórek, pomidor, kiełki.

Prażona nasiona (słonecznik,
dynia)

Zupa jarzynowa z ziemniakami
(250
ml)

(seler, śmietana)

Bitki
ze schabu w sosie (100g0, kasza jaglana (100g), surówka z kapusty
kiszonej(100g)
Kompot (250 ml)

Herbarta
owocowa (250ml)

Kisiel
-z owocami – 1porcja

Batonik
owocowy – 1 szt

Czwartek
11-10-2018
Mleko
(200 ml), pieczywo bezglutenowe(60g),masło
(10g), pasta z soczewicy, szynka
wieprzowa pieczona -wyrób własny
(30g0
Warzywa na pieczywo: rzodkiewki

Warzywa do chrupania

Zupa barszczyk czerwony z
ziemniakami.
(250 ml)

(seler, śmietana)

Gołąbki z
mięsem i ryżem w sosie pomidorowym – 2 szt

Sok
owocowy (100%),pieczywo
bezglutenowe(60g),
masło (10g),szynka
drobiowa(30g) Owoc – 1 szt

Piątek
12-10-2018
Płatki
kukurydziane z bakaliami na mleku
(200 ml),masło
(5g), pieczywo bezglutenowe (30g), ser biały
z dżemem malinowym (30g)

Warzywa do chrupania.

Zupa z ogórka kiszonego z ryżem
(250
ml)

(seler, śmietana)

Pieczona ryba 100g),
ziemniaki puree z koperkiem (100g), brokuł na parze (100g).

Kompot
(250 ml)

Herbata z
mięty (250ml)
Baton
owocowy–
1 porcja. Banan.

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z
rozporządzeniem 1169/2011