JADŁOSPIS

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

20-08-2018

Herbata miętowa z cytryną (250g),masło (10g), pieczywo pszenne/żytnie (60g), ser „Mój ulubiony” (30g), parówki mini -2 szt .

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek.

Warzywa do chrupania.

Zupa pomidorowa z makaronem

(250 ml)

(seler, śmietana, pszenica)

Gulasz wieprzowy (100g), kasza gryczana niepalona(100g), surówka z kapusty kiszonej(100g)

Kompot (250 ml)

Smoothe (250 ml)

(miód)

Wtorek

21-08-2018

Herbata owocowa (250g), masło (10g) pieczywo pszenne/ graham (60g), szynka drobiowa (30g), paprykarz (30)

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek.

(ryba)

Zupa barszcz ukraiński z ziemniaki.

(250 ml)

(seler, śmietana)

Leczo z mięsem drobiowym (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250 ml)

Rolada biszkoptowa – 1 porcja

Owoc- 1 szt.

(pszenica, jajo, jogurt)

Środa

22-08-2018

Stół szwedzki

Kawa zbożowa z mlekiem, pieczywo pszenne, masło, pasta z sera twarogowego i rzodkiewek, ser żółty, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Owoc.

Zupa krupnik.

(250 ml)

(seler)

Rolada mięsna (100g), sos jogurtowy, ryż mieszany (100g), ogórek kiszony.

Kompot (250 ml)

(ser żółty)

Herbata owocowa (250 ml)

Racuchy z jabłkiem – 2 szt

(pszenica, jajko, kefir)

Czwartek

23-08-2018

Kasza manna na mleku z żurawina (200 ml), masło (5g), pieczywo pszenne/żytnie(30g), jajko – 1 szt

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek.

Prażone nasiona.

Zupa ogórkowa z ziemniakami

(250 ml)

(seler, śmietana)

Pierogi z serem na słodko (100g), sos owocowy.

Kompot (250 )

(pszenica, jogurt, miód)

Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), masło (10g),krakowska sucha. Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

24-08-2018

Muslli na mleku (200 ml), masło (5g), pieczywo pszenne (30g), mozzarella (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek.

(pszenica, żyto, owies)

Zupa z gruszki i pietruszki z grzankami

(250 ml)

(seler, pszenica, śmietana)

Kotlet jajeczny(100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g),surówka z pomidora (100g)

Kompot (250 ml)

(śmietana, jajo, pszenica)

Herbata z mięty (250ml)

Ciasto zbożowe – 1szt

Banan – 1 szt

(miód, pszenica, żyto)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011