JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

02-07-2018

Płatki jaglane z rodzynkami na mleku (200g), masło (5g), pieczywo bezglutenowe (30g), pasta jajeczna (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek , papryka.

Warzywa do chrupania.

Zupa kalafiorowa z ziemniakami (250 ml)

(seler, śmietana)

Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym (100g), kasza gryczana (100g), surówka z z kapusty (100g)

Kompot (250 ml)

(jajko)

Smoothe czerwone 250 ml

(miód)

Wtorek

03-07 -2018

Mleko bananowe (250g), masło (10g), pieczywo bezglutenowe(60g), pasta z fasoli (30g), szynka drobiowa(30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki.

Owoc.

Zupa wiejska z makaronem ryżowym (250 ml)

(seler)

Porcja mięsa drobiowego(100g) w sosie koperkowym, młode ziemniaki z koperkiem (100g), surówka z ogórka (100g)

Kompot (250 ml)

(śmietana)

Herbata miętowa z cytryną – 250 ml

Kisiel – 1 porcja

Chrupki kukurydziane

Środa

04-07-2018

Stół szwedzki

Herbata /mleko, pieczywo bezglutenowe, masło,szynka wieprzowa, ser żółty, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Arbuz.

Zupa barszczyk czerwony z ziemniakami

(250 ml)

(seler)

Gołąbki z kaszą bez mięsa w sosie pieczarkowym – 2 szt

Herbata z mięty (250ml)

Koktajl truskawkowy (250 ml)

Sezamki– 1 szt

(jogurt, miód)

Czwartek

05-07-2018

Płatki owsiane bezglutenowe z bakaliami na mleku z rodzynkami (250ml), pieczywo bezglutenowe(30g),masło (10g), pasta z sera twarogowego i rzodkiewek(30 g)

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania

Prażone nasiona.

Zupa ryżanka

(250 ml)

(seler)

Spaghetti bolognese z makaronem ryżowym(200g), ogórek kiszony

Kompot (250 ml )

(ser żółty)

Woda mineralna, pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g),krakowska sucha. Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

06-07-2018

Mleko(250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g), dżem, pasta z sera twarogowego z owocami na słodko (30g)

Zupa z groszku zielonego z ziemniakami

(250 ml)

(seler, śmietana)

Ryż basmati z serem twarogowym i warzywami (250g)

Kompot (250 ml)

Herbata z mięty (250ml)

Muffiny – 2szt

Banan – 1 szt

(bezglutenowe)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011