JADŁOSPIS (bezglutenowy) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 19-03-2018 |
Herbata miętowa (250 ml), bezglutenowe(60g), masło (10g) ser mozzarella (30g),parówki mini – 2 szt Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa jarzynowa z ziemniakami (250 ml) (seler, śmietana) |
Gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym (2 szt) Kompot(250ml) |
Herbata owocowa (250 ml) Sałatka owocowa – 1 porcja (jogurt, miód) |
Wtorek 20 -03 -2018 |
Płatki owsiane bezglutenowe z bakaliami na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe(30g) masło (5g) pasta z sera twarogowego i papryki (30g), szynka (30g) Owoc- 1 szt. Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, kiełki. Warzywa do chrupania. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml) (seler, śmietana) |
Udko z drobiu pieczone w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g)marchew z groszkiem polane masłem (100g) Kompot (250ml) (masło) |
Herbata z rumianku (250 ml) Budyń waniliowy z maliną (mleko) |
Środa 21-03-2018 |
Stół szwedzki Herbata/mleko , pieczywo bezglutenowe, masło, szynka wieprzowa, ser żółty, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Owoc- 1 szt Warzywa do chrupania. |
Zupa duet fasolowy z ziemniakami (250 ml) (seler, śmietana) |
Pulpety wieprzowe (100g), kasza gryczana z soczewicą (100 g), surówka z kapusty pekińskiej (100g) Kompot (250 ml) (jajko) |
Herbata z czarnej porzeczki (250 ml) Ryż z sosem owocowym ( jogurt, miód) |
Czwartek 22-03-2018 |
Herbata owocowa (250ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g), ser twarogowy w plastrach (30g), paprykarz (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania (ryba) |
Zupa pomidorowa z ryżem (250 ml) (seler, śmietana) |
Bigos z mięsem wieprzowym (200g) ziemniaki (100g) Kompot (250 ml) |
Sok w kartoniku, pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g),szynka drobiowa, rzodkiewka. Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Piątek 23-03-2018 |
Kaszka jaglana na mleku z żurawiną i płatkami migdałów(200 ml), pieczywo bezglutenowe(30g), masło (5g), pasta bambino(30g). Prażone nasiona. Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony. Warzywa do chrupania (miód) |
Zupa krupnik z kaszy jaglanej na maśle (250 ml) (seler) |
Jajko w sosie chrzanowym z ziemniakami z dynią puree, posypane koperkiem (100g), brokuł na parze (100) Kompot (250 ml) (śmietana, masło) |
Herbata z czarnej porzeczki (250 ml) Muffiny z jabłkiem – 2 szt Banan – 1 szt (jajo, jogurt) |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |