JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

19-03-2018

Herbata miętowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),tłuszcz roślinny (10g)pasta ze słonecznika (30g), pasta z sera tofu z ogórkiem kiszonym (30g)

Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek.

Warzywa do chrupania

Zupa jarzynowa z ziemniakami

(250 ml)

(seler)

Gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym (2 szt)

Kompot(250ml)

Herbata owocowa

(250 ml)

Sałatka owocowa – 1 porcja

(miód)

Wtorek

20 -03 -2018

Musli na mleku roślinnym (200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g) tłuszcz roślinny (5g) pasta z sera tofu i papryki (30g), szynka (30g)

Owoc- 1 szt.

Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, kiełki. Warzywa do chrupania. (pszenica,żyto, owies)

Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Udko z drobiu pieczone w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g)marchew z groszkiem polane masłem (100g)

Kompot (250ml)

Herbata z rumianku (250 ml)

Budyń waniliowy z maliną

(mleko roślinne)

Środa

21-03-2018

Stół szwedzki

Herbata/kawa inka na mleku roślinnym, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, szynka wieprzowa, pasta z soczewicy, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Owoc- 1 szt Warzywa do chrupania.

Zupa duet fasolowy z ziemniakami

(250 ml)

(seler)

Pulpety wieprzowe (100g), kasza gryczana z soczewicą (100 g), surówka z kapusty pekińskiej (100g)

Kompot (250 ml)

( pszenica)

Herbata z czarnej porzeczki (250 ml)

Ryż z sosem owocowym

(miód)

Czwartek

22-03-2018

Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/ żytnie, (60g), tłuszcz roślinny (10g), pasta z sera tofu z rzodkiewką (30g), paprykarz (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki.

Warzywa do chrupania

(ryba)

Zupa pomidorowa z ryżem (250 ml)

(seler)

Bigos z mięsem wieprzowym (200g) ziemniaki (100g)

Kompot (250 ml)

Sok w kartoniku, pieczywo pszenne (60g), tłuszcz roślinny (10g),szynka drobiowa, rzodkiewka. Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

23-03-2018

Kaszka manna na mleku roślinnym z żurawiną i płatkami migdałów(200 ml), pieczywo pszenne (30g), tłuszcz roślinny(5g), pasta bambino(30g). Prażone nasiona.

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony.

Warzywa do chrupania

(kakao, miód)

Zupa krupnik (250 ml)

(jęczmień, seler )

Porcja mięsa drobiowego w sosie z ziemniakami z dynią puree, posypane koperkiem (100g), brokuł na parze (100)

Kompot (250 ml)

Herbata z czarnej porzeczki

(250 ml)

Muffiny z jabłkiem – 2 szt

Banan – 1 szt

(owies, pszenica, żyto)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011