JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

26-02-2018

Płatki musli na mleku roślinnym (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g),tłuszcz roślinny (5g) szynka drobiowa (30g)

Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek.

Warzywa do chrupania

(pszenica, żyto, owies)

Zupa jarzynowa z ziemniakami

(250 ml)

(seler)

Gołąbki w sosie pomidorowym – 2 szt

Kompot(250ml)

Herbata rumiankowa

(250 ml)

Budyń na mleku roślinnym – 1 szt

Owoc – 1 szt

Wtorek

27-02 -2018

Herbata owocowa z imbirem(250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g) tłuszcz roślinny (10g) pasta ze słonecznika (30g), pasta z sera tofu i ogórka(30g)

Owoc- 1 szt.

Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, kiełki. Warzywa do chrupania.

Rosół z makaronem ryżowym (250 ml)

(seler)

Porcja mięsa drobiowego w sosie własnym (100g), ziemniaki z batatami puree z koperkiem (100g),brokuł na parze (100g)

Kompot (250ml)

Herbata miętowa z cytryną

(250 ml)

Kisiel wiśniowy – 1 porcja

Baton owocowy – 1 szt

Środa

28-02-2018

Stół szwedzki

Herbata /mleko roślinne, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny , szynka wieprzowa, pasta z sera tofu i papryki kolorowej, miks sałat, ogórek, papryka, kiełki.

Owoc- 1 szt Warzywa do chrupania.

Zupa barszczyk ukraiński

(250 ml)

(seler)

Ziemniaki (100g), sos mięsno – warzywny (100 g), surówka z ogórka kiszonego (100g)

Kompot (250 ml)

Kakao na mleku (250 ml)

Rogal z masłem i miodem

Czwartek

29-02-2018

Kasza manna na mleku roślinnym z rodzynkami (250 ml), pieczywo pszenne/ żytnie, (30g),tłuszczroslinny(5g), krakowska sucha (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki.

Warzywa do chrupania

Zupa ogórkowa z ziemniakami

(250 ml)

(seler)

Porcja mięsa drobiowego z bukietem warzyw

(250g)

Kompot (250 ml)

Sok w kartoniku, pieczywo pszenne (60g),tłuszcz roślinny (10g),pasta z fasoli, ogórek kiszony Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

30-02-2018

Herbata miętowa z cytryną i imbirem(250 ml), pieczywo pszenne (60g), tłuszcz roślinny (5g), pasta bambino(30g), dżem(30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony.

Warzywa do chrupania

(kakao)

Zupa z groszku zielonego z ziemniaki

( 250 ml)

(seler)

Filet rybny pieczony w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), marchew junior (50g),miks sałat w sosie winegret(50g)

Kompot (250 ml)

Herbata z czarnej porzeczki

(250 ml)

Baton owocowy 1 szt

Banan – 1 szt

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011