JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 19-02-2018 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), tłuszcz roślinny (10 g)pasta ze słonecznika (30g), szynka z drobiu (30g) Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa ziemniaczanka (250 ml) (seler) |
Łazanki z mięsem wieprzowym z makaronem ryżowym(250g) Kompot(250ml) |
Herbata rumiankowa (250 ml) Ryż z jabłkiem – 1 porcja |
Wtorek 20 -02 -2018 |
Płatki owsiane na mleku roślinnym (200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g) tłuszcz roślinny (10g) ser z cukinii(30g) Owoc- 1 szt. Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, kiełki. Warzywa do chrupania. |
Zupa pomidorowo-dyniowa z makaronem ryżowym (250 ml) (seler) |
Kotlet z soczewicy (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g),marchew z groszkiem (50 g), sałatka z ogórka i papryki sosem winegret (50g) Kompot (250ml) |
Koktajl owocowy z awokado i kaszą jaglaną (200 ml) sezamki – 1 szt mleko roślinne |
Środa 21-02-2018 |
Stół szwedzki Herbata /kawa inka z mlekiem roślinnym, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny , pieczona szynka – wrób własny ,pasta z fasoli ,miks sałat, ogórek, papryka, kiełki. Owoc- 1 szt Warzywa do chrupania. |
Zupa porowa z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Gulasz drobiowy (80g), kasza gryczana palona (100 g),kalafior na parze (50g), surówka z kapusty kiszonej (50g) Kompot (250 ml) |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml) Budyń czekoladowy mleko roślinne |
Czwartek 22-02-2018 |
Płatki jaglane na mleku roślinnym z żurawiną (250 ml), pieczywo pszenne/ żytnie, (30g), tłuszcz roślinny (5g), krakowska sucha (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania |
Zupa kapuśniak z kapusty świeżej (250 ml) (seler) |
Spaghetti Bolognese z makaronem ryżowym Kompot (250 ml) |
Sok w kartoniku, pieczywo pszenne (60g),tłuszcz roślinny (10g),szynka wieprzowa ogórek. Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Piątek 23-02-2018 |
Herbata miętowa z cytryną(250 ml), pieczywo pszenne (60g), tłuszcz roślinny(10g), paprykarz (30g), pasta z ciecierzycy (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony. Warzywa do chrupania (ryba |
Zupa duet fasolowy z ziemniaki ( 250 ml) (seler) |
Ryż z serem tofu na słodko (100g), surówka z selera i ananasa (100g) Kompot (250 ml) |
Herbata z czarnej porzeczki (250 ml) Muffiny z jabłkiem i rodzynkami – 1 szt Banan – 1 szt (pszenica, żyto, owies) |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |