JADŁOSPIS (bezjajeczny , bezmleczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek
22-01-2018 |
Płatki owsiane na mleku roślinnym z rodzynkami (250 ml), pieczywo pszenne/graham (30g), tłuszcz roślinny (5g), szynka wieprzowa (30g) Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata Warzywa do chrupania.. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami z mięsem (250 ml) (seler) |
Porcja mięsa drobiowego (100g), ziemniaki (100g), surówka (100g) Kompot– 250 ml |
Herbata miętowa z cytryną– 250 ml Baton owocowy – 1 szt Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Wtorek
23 -01 -2018 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),tłuszcz roślinny(10g), szynka z drobiu (30g), pasta ze słonecznika z granolą(30g) Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania.. (pszenica, żyto,owies, miód) |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami (250 ml). (seler) |
Kotlet schabowy bez panierki pieczony w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100g), sałatka z ogórka (100g) Kompot – 250 ml |
Herbata z rumianku –250 ml Budyń na mleku roślinnym– 1 porcja Sezamki– 5 szt Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Środa
24-01-2018 |
Stół szwedzki Herbata owocowa/mleko roślinne, krakowska sucha z indyka, ser tofu Tłuszcz roślinny. Pieczywo pszenne. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. Owoc |
Zupa ryżanka (250 ml) (seler) |
Sos mięsno -warzywny (100g), ziemniaki(100g), surówka z ogórka kiszonego(50g)marchew junior(50g) Kompot -250 ml |
Kakao na mleku -roślinnym – – 250 ml Bułka pszenna z tłuszczem roślinnym i miodem Warzywa do chrupania (pszenica) |
Czwartek
25-01-2018 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),tłuszcz roślinny (10g), pasta z sera tofu z papryką (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, rzodkiewki Warzywa do chrupania |
Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Risotto z mięsem drobiowym (250 g) Kompot – 250 ml |
Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), tłuszcz roślinny (10g) pieczone mięso (30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania. |
Piątek
26-01-2018 |
Kasza kukurydziana z amarantusem i żurawiną na mleku roślinnym (250 ml), bułka pszenna (30g) tłuszcz roślinny(5g) nutella – wyrób własny (30g) Warzywa do chrupania. (kakao, miód) |
Zupa krem z dyni i pomidorów z grzankami (250 ml) (seler, pszenica) |
Filet rybny pieczony w piecu (100g), puree ziemniaczano-marchewkowe z koperkiem (100g)surówka z kapusty pekińskiej (100g) Kompot (250 ml) ( masło, pszenica) |
Herbata z rumianku – 250 ml Baton musli wyrób własny – 2 szt Banan – 1 szt ( pszenica, żyto, owies, miód) |
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |