JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

22-01-2018

Płatki owsiane bezglutenowe na mleku z rodzynkami (250 ml), pieczywo bezglutenowe (30g),masło (5g), szynka wieprzowa (30g)

Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata Warzywa do chrupania..

Zupa ogórkowa z ziemniakami z mięsem (250 ml)

(seler, śmietana)

Porcja mięsa drobiowego (100g), ziemniaki (100g), surówka (100g)

Kompot– 250 ml

Herbata miętowa z cytryną– 250 ml

Baton owocowy – 1 szt

Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Wtorek

23 -01 -2018

Herbata owocowa (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g),masło (10g), szynka z drobiu (30g), pasta ze słonecznika (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania..

Zupa kalafiorowa z ziemniakami (250 ml).

(seler)

Kotlet schabowy bez panierki pieczony w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100g), mizeria (100g),.Kompot –

250 ml

(masło, jajo, śmietana)

Herbata z rumianku250 ml

Budyń czekoladowy– 1 porcja

Sezamki– 5 szt

Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

(mleko)

Środa

24-01-2018

Stół szwedzki

Herbata owocowa/mleko, krakowska sucha z indyka, mozzarella Masło. Pieczywo bezglutenowe. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. Owoc

Zupa ryżanka (250 ml)

(seler)

Sos mięsno -warzywny (100g), ziemniaki(100 surówka z ogórka kiszonego(50g)marchew junior(50g)

Kompot -250 ml

Kakao bezglutenowe na mleku -250 ml

Pieczywo bezglutenowe z masłem i miodem

Warzywa do chrupania.

Czwartek

25-01-2018

Herbata owocowa (250 ml), pieczywo bezglutenowe(60g),masło (10g),jajo na twardo 1 szt, pasta z sera twarogowego z papryką (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, rzodkiewki

Warzywa do chrupania

Zupa krupnik z kaszy jaglanej z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Risotto z mięsem drobiowym (250 g)

Kompot – 250 ml

Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g) ser twarogowy w plastrach (30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania.

Piątek

26-01-2018

Kasza kukurydziana z amarantusem i żurawiną na mleku (250 ml), bułka bezglutenowa (30g) masło (5g) nutella – wyrób własny (30g)

Warzywa do chrupania.

(kakao bezglutenowe, miód)

Zupa krem z dyni i pomidorów z nasionami (250 ml)

(seler, śmietana)

Filet rybny pieczony w piecu (100g), puree ziemniaczano-marchewkowe z koperkiem (100g)surówka z kapusty pekińskiej (100g) Kompot (250 ml)

( masło)

Herbata z rumianku – 250 ml

Baton musli wyrób własny – 2 szt Banan – 1 szt

( jajo, miód)

pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011