JADŁOSPIS (bezjajeczny, bezmleczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||||
Wtorek
02 -01-2018 |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/graham (30g),tłuszcz roślinny (10g), ser tofu (30g), krakowska sucha (30g) Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania.. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami i mięsem wieprzowym (250 ml) (seler) |
Makaron ryżowy z serem tofu polane sosem malinowym Kompot– 250 ml |
Herbata owocowa – 250 ml Budyń na mleku roślinnym wyrób własny– 1 szt Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
||
Środa
03 -01 -2018 |
Stół szwedzki Herbata owocowa/mleko roślinne, pieczony filet z kurczaka – wyrób własny, pasta z soczewicy. Tłuszcz roślinny. Pieczywo mieszane. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. Owoc. |
Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (250 ml). (seler) |
Gulasz wieprzowy(100g), kasza gryczana niepalona z ciecierzycą(100), bukiet warzyw na parze (100g), Kompot – 250 ml |
Kakao na mleku roślinnym– 250 ml Bułka pszenna z tłuszczem roślinnym i miodem – 1 szt ( pszenica) |
||
Czwartek
04-01-2018 |
Kasza manna na mleku roślinnym z rodzynkami (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g),tłuszcz roslinny (5g), szynka wieprzowa (30g).Warzywa na pieczywo: sałata,ogórek Warzywa do chrupania |
Zupa krupnik z kaszy jaglanej z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Pieczeń rzymska(100g) w sosie pieczarkowym z ziemniakami (100g), surówka z kapusty kiszonej(50g), marchew junior (50g) Kompot – 250 ml (seler) |
Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), tłuszcz roślinny (10g) krakowska sucha(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania. |
||
Piątek
05-01-2018 |
Płatki żytnie na mleku roślinnym z suszoną żurawiną (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g)tłuszcz roślinny (10g) ser żółty z cukinii (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony Warzywa do chrupania. |
Zupa ryżanka (250 ml) (seler) |
Kotlet z fasoli (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z kapusty pekińskiej (50g), marchew z groszkiem (50g) Kompot (250 ml) ( pszenica) |
Herbata z rumianku – 250 ml Galaretka z mleka roślinnego i owców z prażonymi płatkami jaglanymi– 1 porcja |
||
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 | ||||||