JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Środa

27-12-2017

Stół szwedzki

Herbata owocowa/mleko roślinne, ser tofu, krakowska sucha.. Pieczywo mieszane. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat.

Zupa z brokuła z ryżem (250 ml).

(seler, śmietana)

Spaghetti z makaronem ryżowym (180 g)

Kompot – 250 ml

Herbata z rumianku – 250 ml

Budyń na mleku roślinnym– 1 szt

Owoc – 1 szt

Czwartek

28-12-2017

Płatki owsiane na mleku roślinnym(250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g) tłuszcz roślinny (10g), pasta ze słonecznika (30g). Warzywa na pieczywo: sałata,rzodkiewki.

Warzywa do chrupania.

Zupa wiejska z makaronem ryżowym (250 ml)

(seler)

Kasza gryczana z sosem mięsno-warzywmym (250g)

Kompot (250 ml)

Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), tłuszcz roślinny(10g) szynka wieprzowa(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania.

Piątek

29-12-2017

Herbata owocowa( 200 ml), pasta z sera tofu z rzodkiewkami(30g), pasta z fasoli(30g) , pieczywo pszenne/graham (60g)

Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor

Warzywa do chrupania

Zupa jarzynowa z ziemniakami ( 250 ml)

(seler)

Ryż z bukietem warzyw z dodatkiem sera z tofu

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa – 250 ml

Muffiny razowe kakaowe – 2 porcje

Banan – 1 szt.

(bez jaj)

pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011