JADŁOSPIS (bezjajeczny, bezmleczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||||
Poniedziałek
11-12-2017 |
Musli tropikalne na mleku roślinnym (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),tłuszcz roślinny (5g), szynka wieprzowa(30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor. Warzywa do chrupania. |
Zupa krupnik z kaszy jaglanej z mięsem drobiowym (250 ml) (seler) |
Bukiet warzyw z ryżem posypanym serem tofu(180g) Kompot – 250 ml |
Herbata owocowa– 250 ml Galaretka z syropu malinowego – 1porcja Chrupki kukurydziane |
||
Wtorek
12-12 -2017 |
Herbata z rumianku (250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g),tłuszcz roślinny (10g),pasta z sera tofu i papryki (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania |
Rosół z makaronem ryżowym (250 ml). (seler) |
Pieczone udko kurze (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z buraka (50g), marchew junior (50g) Kompot – 250 ml |
Herbata z rumianku – 250 ml Koktajl owocowy z avocado na mleku roślinnym – 200 ml |
||
Środa
13-12-2017 |
Stół szwedzki Herbata owocowa/mleko roślinne, pasta ze słonecznika, szynka wieprzowa. Tłuszcz roślinny. Pieczywo mieszane Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. |
Zupa szczawiowa z serkiem tofu (250 ml) (seler) |
Gołąbki w sosie pieczarkowym (200g) Kompot – 250 ml (seler) |
Herbata z rumianku – 250 ml Budyń czekoladowy -1 porcja (wyrób własny) Owoc (mleko roślinne) |
||
Czwartek
14-12-2017 |
Płatki żytnie z rodzynkami z mlekiem roślinnym (200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g) Tłuszcz roślinny (5g), szynka drobiowa (30g). Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony Warzywa do chrupania. |
Zupa z fasoli szparagowej z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Spaghetti z makaronu ryżowego (200g) Kompot (250 ml) |
Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe(60g), Tłuszcz roślinny (10g) krakowska sucha(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania. |
||
Piątek
15-12-2017 |
Płatki jaglane z z mlekiem roślinnym (250 ml), pszenne/żytnie, dżem truskawkowy Warzywa do chrupania |
Zupa kalafiorowa krem z nasionami ( 250 ml) (seler) |
Filet z ryby pieczony w piecu (100g),ziemniaki puree z koperkiem (100g)bukiet warzyw (100g) Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa – 250 ml Baton owocowy – 1 szt Banan – 1 szt. |
||
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 | ||||||