JADŁOSPIS (bezglutenowe)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

11-12-2017

Płatki owsiane bezglutenowe z bakaliami na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe (60g),masło (5g), szynka wieprzowa(30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor. Warzywa do chrupania.

Zupa krupnik z kaszy jaglanej z mięsem drobiowym (250 ml)

(seler)

Bukiet warzyw z ryżem posypany serem tofu (180g)

Kompot – 250 ml

Herbata owocowa– 250 ml

Galaretka z syropu malinowego – 1porcja

Chrupki kukurydziane

Wtorek

12-12 -2017

Herbata z rumianku (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g),masło (10g),pasta z sera twarogowego i papryki (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek.

Warzywa do chrupania

Rosół z makaronem ryżowym (250 ml).

(seler)

Pieczone udko kurze (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z buraka (50g), marchew junior (50g)

Kompot – 250 ml

(masło)

Herbata z rumianku – 250 ml

Koktajl owocowy z avocado – 200 ml

(jogurt)

Środa

13-12-2017

Stół szwedzki

Herbata owocowa/mleko, ser żółty, szynka wieprzowa. Masło. Pieczywo bezglutenowe Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat.

Zupa szczawiowa z jajkiem (250 ml)

(seler)

Gołąbki w sosie pieczarkowym (200g)

Kompot – 250 ml

(seler, śmietana)

Herbata z rumianku – 250 ml

Budyń czekoladowy -1 porcja (wyrób własny)

Owoc

(mleko, kakao bezglutenowe)

Czwartek

14-12-2017

Płatki kukurydziane z rodzynkami z mlekiem (200 ml), pieczywo bezglutenowe(30g) masło (5g), szynka drobiowa (30g). Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony

Warzywa do chrupania.

Zupa z fasoli szparagowej z ziemniakami (250 ml)

(seler, śmietana)

Spaghetti z makaronu ryżowego (200g)

Kompot (250 ml)

Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g) krakowska sucha(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania.

Piątek

15-12-2017

Płatki jaglane z mlekiem(250 ml), pieczywo bezglutenowe, dżem truskawkowy

Warzywa do chrupania

Zupa kalafiorowa krem z nasionami ( 250 ml)

(seler, śmietana, masło)

Filet z ryby pieczony w piecu (100g),ziemniaki puree z koperkiem (100g)bukiet warzyw (100g)

Kompot (250 ml)

(masło)

Herbata owocowa – 250 ml

Baton owocowy – 1 szt

Banan – 1 szt.

pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011