JADŁOSPIS

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

27-11-2017

Herbata z rumianku (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),masło (10g), krakowska sucha(30g), mozzarella (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata,ogórek,kiełki. Warzywa do chrupania..

Zupa kapuśniak z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Jajo z pieczonymi ziemniakami posypane koperkiem (100g), mix sałat w śmietanie(50g), brokuł na parze(50g)

Kompot – 250 m

Herbata owocowa – 250 ml

Pieczone jabłko- 1 szt

chrupki kukurydziane -1 op.

Wtorek

28-11 -2017

Zacierka na mleku (200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g),masło (5g), pasta z ryby (30g), filet z drobiu (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, kiełki.

Warzywa do chrupania

Zupa pomidorowa z makaronem (250 ml).

(seler, jajo, pszenica )

Gulasz drobiowy (100g), kasza gryczana palona (100g), surówka z kapusty pekińskiej(100g)

Kompot – 250 ml

(seler, jogurt)

Herbata z rumianku – 250 ml

Pampuchy z sosem owocowym- 2 szt

( pszenica, jogurt)

Środa

29-11-2017

Stół szwedzki

Herbata miętowa z cytryną/mleko, pieczona szynka – wyrób własny, serek „Mój ulubiony” . Masło. Pieczywo mieszane. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. Winogrono.

Zupa marchwiowa z ryżem jaśminowym (250 ml)

(seler)

Schab w panierce pieczony w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100),mizeria (100g)

Kompot – 250 ml

(masło, jogurt, jajo, pszenica)

Herbata z rumianku – 250 ml

Budyń waniliowy z malinami – 1porcja

(mleko, pszenica)

Czwartek

30-11-2017

Musli z mlekiem (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g) masło (5g) szynka drobiowa (30g). Warzywa na pieczywo: sałata,rzodkiewki

Warzywa do chrupania.

Zupa ze szpinaku z jajkiem (250 ml)

(seler, śmietana)

Pierogi ruskie z jogurtem (200g), surówka z marchwi i jabłka (100g)

Kompot (250 ml)

(pszenica, ser twarogowy)

Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), masło (10g) szynka wieprzowa (30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania.

Piątek

01-12-2017

Herbata owocowa (250 ml),rogal maślany , masło (5g),ser żółty (30g), masło orzechowo -czekoladowe (wyrób własny)

Warzywa na pieczywo: pomidor , szczypiorek.

Warzywa do chrupania

Zupa z kalafiora z makaronem ( 250 ml)

(seler, śmietana, pszenica, masło)

Paluszki rybne (100g),ziemniaki puree z koperkiem (100g) surówka z selera w śmietanie (50g), marchew junior (50g)

Kompot (250 ml)

(masło)

Herbata owocowa – 250 ml

Serek szkolny– 1 porcja

Banan – 1 szt.

(mleko)

pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011