JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||||
Poniedziałek
09-10-2017 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie(60g),tłuszcz roślinny(10g), pasta z tofu (40g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor. Warzywa do chrupania.. |
Zupa z kapusty białej z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Pieczone mięso z warzywami (100g) ziemniaki puree posypane koperkiem (100g) brokuł gotowany na parze(100g) Kompot– 250 ml |
Herbata z rumianku – 250 ml Kisiel owocowy – 1 porcja Chrupki kukurydziane – 1 op. Warzywa do chrupania |
||
Wtorek
10-10-2017 |
Kaszka jaglana na mleku roślinnym z żurawiną (200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g),tłuszcz roślinny(10g), szynka wieprzowa (30 g).Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania |
Zupa wiejska z makaronem ryżowym(250 ml). (seler) |
Porcja mięsa drobiowego w sosie własnym (100g), kasza gryczana niepalona z ciecierzycą (100g), surówka z kapusty pekińskiej i marchewki (100g) Kompot – 250 ml |
Herbata owocowa – 250 ml Ryż z musem owocowym |
||
Środa
11-10-2017 |
Stół szwedzki Herbata malinowa /mleko roślinne (250 ml),pszenne/żytnie((60 g), tłuszcz roślinny(10g), pasta z sera tofu i rzodkiewek(15g), pasta ze słonecznika (15g), krakowska sucha (15g).Warzywa na pieczywo: ogórek kiszony, pomidor, szczypiorek, rukola. Warzywa do chrupania. |
Zupa krupnik z kaszy jaglanej (250 ml). (seler) |
Schab bez panierki pieczony w piecu(100g), puree ziemniaczono-kalafiorowo-marchwiowe posypane koperkiem (200g), mizeria (100g) |
Herbata z rumianku – 250 ml Tarta jaglana ze śliwkami– 1 porcja Owoc- 1 szt |
||
Czwartek
12-10-2017 |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pszenne/graham (60g) tłuszcz roślinny (10g)pasta rybna(30g), pasztet drobiowy – wyrób własny (30g) Warzywa na pieczywo: ogórek kiszony Warzywa do chrupania. |
Zupa z soczewicy z ziemniakami(250 ml) (seler) |
Makaron ryżowy ze śliwką w sosie jogurtowym (200g) Kompot (250 ml) |
Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe(60g), tłuszcz roślinny (10g)szynka drobiowa(20g)Warzywo do chleba: sałata, papryka Warzywa do chrupania. Owoc – szt 1 |
||
Piątek
13-10-2017 |
Musli na mleku roślinnym (200 ml), pieczywo pszenne (30g) tłuszcz roślinny (5g), pasztet z soczewicy(30 g) Warzywa na pieczywo: ogórek. Warzywa do chrupania |
Zupa pomidorowa z ryżem ( 250 ml) (seler) |
Filet rybny pieczony w piecu(200g), ziemniaki puree posypane koperkiem (100g),surówka z sałat z sosem winegret (100g) |
Herbata owocowa – 250 ml Muffiny dyniowe z gruszką – 1 szt Banan – 1 szt. (bez jaj, bez mleka zwierzęcego) |
||
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 | ||||||