JADŁOSPIS (bezjajeczny, bezmleczny)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

02-10-2017

Musli tropikalne na mleku roślinnym(200 ml), pieczywo pszenne/żytnie(30g),tłuszcz rośliny (5g), pieczone mięso – wyrób własny (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor. Warzywa do chrupania..

Zupa ogórkowa z ziemniakami oraz mięsem drobiowym (250 ml)

(seler, śmietana)

Ziemniaki z mięsem i warzywami (300g)

Kompot– 250 ml

Herbata z rumianku – 250 ml

Ryż z jabłkiem i bananem posypane cynamonem – 1 porcja

Warzywa do chrupania

torek

03-10-2017

Herbata malinowa (250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g), tłuszcz roślinny (10g), pieczony schab w ziołach – wyrób własny (30g), pasta z pestek dyni (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, kiełki. Warzywa do chrupania

Zupa krem z selera z grzankami ziołowymi (250 ml)

(seler, pszenica)

Kotlet mielony (100g), ziemniaki z dynią puree z koperkiem (100g), surówka z buraka (100g)

Kompot – 250 ml

( pszenica)

Herbata owocowa – 250 ml

Brawni daktylowe z malinami – 1 porcja

Owoc- 1 szt

Środa

04-10-2017

Herbata z czarnej porzeczki (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie(60 g), masło(10g), pasta z sera twarogowego i papryki (30g), szynka drobiowa (30g).Warzywa na pieczywo: ogórek kiszony.

Warzywa do chrupania.

Rosół z makaronem (250 ml).

(seler, pszenica, jajo)

Kluski śląskie (100g), sos mięsno-warzywny (200g)

(pszenica)

Kakao na mleku roślinnym– 250 ml

Bułka pszenna z miodem

(pszenica)

Czwartek

05-10-2017

Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g) tłuszcz roślinny (10g)sałatka bez jajka z majonezem jaglanym(30g), parówki mini- 2 szt

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki.

Warzywa do chrupania.

Zupa krupnik z ziemniakami (250 ml)

(seler, jęczmień)

Ryż z serem tofu z sosem jagodowym (200g)

Kompot (250 ml)

Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), tłuszcz roślinny(10g)krakowska sucha(20g)Warzywo do chleba: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania. Owoc – szt 1

Piątek

06-10-2017

Płatki owsiane z rodzynkami na mleku roślinnym(200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g) tłuszcz roślinny (5g),pasta z fasoli(30 g)

Warzywa na pieczywo: ogórek.

Warzywa do chrupania

Zupa krem z cukinii ( 250 ml)

(seler)

Pulpety rybne w sosie pomidorowym(200g), ziemniaki puree posypane koperkiem (100g),marchew z groszkiem (100g)

(pszenica)

Herbata owocowa – 250 ml

Ciasto owocowe – 1 szt

Banan – 1 szt.

pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011