JADŁOSPIS (wegeteriański) 1400 Kcal/dzienne DZIEŃ ŚNIADANIE (20-25%) OBIAD (30-35%) PODWIECZOREK (15%) ZUPA II DANIE Poniedziałek 20-05-2019 Herbata owocowa (250 ml), tłuszcz roślinny (10g), pieczywo pszenne/żytnie (60g), pasta ze słonecznika (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Warzywa do chrupania. Zupa krupnik z kaszy jaglanej (250 ml) Makaron kokardki z serem twarogowym i sosem owocowym (200g) Kompot (250 ml) (pszenica, jajko, jogurt) Herbata owocowa (250 ml) Kanapki z warzywami – 1 porcja Owoc (pszenica, masło) Wtorek 21-05-2019 Płatki owsiane z mlekiem roślinnym (200 ml), tłuszcz roślinny(5g) pieczywo pszenne/graham (30g), pasta z groszku (30g), Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania Zupa kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami (250 ml) (seler) Pulpety warzywne w sosie pomidorowym(100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), brokuł na parze (100g) Kompot (250 ml) (pszenica, jajo) Herbata miętowa z cytryna (250 ml) Rolada biszkoptowa z czarna porzeczką – 1 porcja (pszenica, jajko, ser twarogowy) Środa 22-05-2019 Stół szwedzki Herbata owocowa, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, pasta z sera tofu i papryki, szynka drobiowa, miks sałat, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania Zupa pomidorowa z makaronem (250 ml) (seler, jajko, pszenica) Kluski śląskie (100g), sos warzywny (200g), ogórek kiszony 1 szt. Kompot (250 ml) (pszenica) Herbata owocowa (250 ml) Kisiel owocowy – 1 porcja Owoc- 1 szt. Czwartek 23-05-2019 Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), tłuszcz roślinny(10g), pasta z fasoli (30g) Warzywa na chleb: sałata, ogórek. Prażony słonecznik z rodzynkami Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml) (seler, śmietana) Pierogi ruskie z jogurtem (180 szt.), surówka z marchwi i jabłek (100g) Kompot (250 ml) (pszenica) Sok owocowy – 100%, pieczywo pszenne(60g), tłuszcz roslinny(10g), ser żółty (30g) Owoc – 1 szt. Piątek 24-05-2019 Kaszka manna z mlekiem roślinnym (250 ml), tłuszcz roślinny(5g), pieczywo pszenne (30g) jajko. Warzywa na chleb sałata, pomidor. Warzywa do chrupania Zupa jarzynowa z ryżem (250ml) (seler) Kotlet z fasoli (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z sałaty lodowej (50g), ogórek kiszony Kompot (250g) (pszenica, jajko) Herbata z mięty (250ml) Galaretka z syropu owocowego – 1 porcja Banan. 2019-05-20