JADŁOSPIS 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek
03-07-2017 |
Herbata z rumianku(250 ml),pieczywo pszenne/żytnie (60g), masło (10g) serek twarogowy w plasterkach (30 g), parówki mini – 2 szt
Warzywa na pieczywo: roszponka, rzodkiewka Warzywa do chrupania |
Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami (250 ml)
(seler) |
Makaron kokardki z serem twarogowym i polewą truskawkową – 200 g
Kompot (250 ml) (pszenica,jajo) |
Herbata owocowa – 250 ml
Budyń waniliowy z malinami– 1 porcja Biszkopciki – 5 szt (mleko, pszenica, jajo) |
Wtorek
04 -07-2017 |
Płatki owsiane na mleku (250 ml), pieczywo pszenne/graham (30g) masło (5g) krakowska sucha z drobiu (30g)
Warzywa na pieczywo: rukola, pomidor, szczypiorek.. Warzywa do chrupania. |
Zupa krupnik
(250 ml) (seler, jęczmień) |
Kotlet schabowy w panierce pieczony w piecu 100g, ziemniaki z marchewką puree z koperkiem (100g), mizeria (100g)
Kompot – 250 ml (jajo, pszenica, śmietana, masło) |
Kakao na mleku (250 ml)
Muffiny z owocami -2 szt Owoc- 1 szt Warzywa do chrupania. (pszenica, żyto,owies, jajo,kefir) |
Środa
05-07-2017 |
Herbata z rumianku (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60 g), masło (10g), pasta z twarogu i rzodkiewek(30g), szynka wieprzowa (30g)
Warzywa na pieczywo: roszponka, ogórek. Owoc- 1 szt .Warzywa do chrupania. (ser twarogowy) |
Zupa krem ziemniaczana z bobem
(250 ml) (seler) |
Pieczone udko kurze (100g), ryż kolorowy (100g), rzodkiewki w śmietanie (50g), marchew gotowana na parze polana masłem (50g)
Kompot (250 ml) |
Smoothie– 200 ml
Chrupki kukurydziane – 1 op |
Czwartek
06-07-2017 |
Płatki jaglane na mleku z rodzynkami (200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g), masło (5g), pasztet drobiowo-warzywny (30g)- wyrób własny
Warzywa na pieczywo: ogórek kiszony, sałata. Owoc- 1 szt Warzywa do chrupania ( pszenica, jajo) |
Zupa wiejska
(250 ml) (seler, pszenica, jajo) |
Pierogi ruskie z jogurtem(200g), surówka z marchwi i jabłek (100g)
Kompot (250 ml) (pszenica, ser twarogowy) |
Sok owocowy– 1 szt, pieczywo pszenne (60g), masło (10g), ser żółty(30g),rukola, ogórek
Warzywa do chrupania |
Piątek
07 -07-2017 |
Biała herbata (250 ml)
Pieczywo pszenna/graham (60g), masło (10g), ser mozzarella (30g), pasta rybna (30g). Warzywa na pieczywo: roszponka, rzodkiewki. Warzywa do chrupania |
Zupa ogórkowa z ryżem na maśle( 250 ml)
(seler) |
Kotlet jajeczno-warzywne (100g), ziemniaki z kalafiorem puree posypane koperkiem (100g) (100g), surówka z pomidorów (100g)
Kompot(250 ml) (pszenica, jajo,pszenica, śmietana) |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml)
Galaretka malinowa– 1 szt Warzywa do chrupania. |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |