JADŁOSPIS 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek
26-06-2017 |
Herbata owocowa (250 ml), bułka grahamka (60g), masło (10g) serek twarogowy w plasterkach (30 g), krakowska sucha (30g)
Warzywa na pieczywo: roszponka, pomidor, szczypiorek Warzywa do chrupania |
Zupa brokułowa z ryżem jaśminowym (250 ml)
(seler) |
Paluszki rybne (150g), młode ziemniaki z koperkiem (100g), surówka z młodej kiszonej kapusty(50g), fasolka szparagowa gotowana na parze polana masełkiem (50g)
Sok jabłkowy (250 ml) (pszenica,jajo) |
Koktajl owocowy – 200 ml
Chrupki kukurydziane – 1op (jogurt) |
Wtorek
27 -06 -2017 |
Musli tropikalne na mleku (250 ml), bułka pszenna (30g) masło (5g) szynka drobiowa(30g)
Warzywa na pieczywo: rukola, ogórek. Warzywa do chrupania. (pszenica, żyto, owies) |
Zupa jarzynowa z ziemniakami.
(250 ml) (seler, śmietana) |
Naleśniki z serem polane sosem owocowym – 2 szt
Sok jabłkowy (250ml) (jajo, pszenica, jogurt, ser twarogowy) |
Kakao na mleku (250 ml)
Ciastko zbożowe -1 szt Warzywa do chrupania. (pszenica, żyto,owies, jajo) |
Środa
28-06-2017 |
Herbata z rumianku (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60 g), masło (10g), pasta z sera twarogowego z rzodkiewką (30g), szynka wieprzowa (30g)
Warzywa na pieczywo: ogórek kiszony, sałata. Owoc- 1 szt Warzywa do chrupania. |
Zupa pomidorowa z makaronem
(250 ml) (seler, pszenica, jajo śmietana) |
Porcja mięsa drobiowego w sosie jogurtowym (100g), kluski śląskie (100g), marchew z groszkiem gotowana na parze polane masłem(100g)
Sok owocowy (250 ml) (pszenica) |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml)
Serek szkolny – 1 szt Warzywa do chrupania. |
Czwartek
29-06-2017 |
Kaszka manna na mleku z rodzynkami (200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g), masło (5g), jajo na twardo – 1 szt
Warzywa na pieczywo: rukola, pomidor. Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania ( pszenica) |
Zupa neapolitańska
(250 ml) (seler, ser, śmietana) |
Gołąbki w sosie pomidorowym – 2 szt.
Sok owocowy (250 ml) |
Woda mineralna – 1 szt, pieczywo pszenne (60g), masło (10g), ser żółty(30g),rukola, papryka
Warzywa do chrupania |
Piątek
30 -06 -2016 |
Herbata owocowa (250 ml)
Pieczywo pszenna/graham (60g), masło (10g), dżem (30g), pasta z owocowa (30g) Warzywa do chrupania (ser twarogowy) |
Zupa marchwianka z makaronem maśle( 250 ml)
(seler, pszenica,jajo) |
Pierogi z owocami w sosie serowym (200g)
Sok owocowy (250 ml) (pszenica, jogurt) |
Koktajl owocowo-warzywny -200 ml
(jogurt) |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |