JADŁOSPIS (bezglutenowe) 1400 Kcal/dzienne |
||||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) | ||||
Poniedziałek
31-12-2018 |
Herbata miętowa z cytryna (250 ml), pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g), krakowska sucha (30g), pasta ze słonecznika (30g) Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek. Melon |
Zupa z marchwi -krem z nasionami (250 ml)
(seler, śmietana) |
Porcja mięsa drobiowego (100g), kasza (100g), surówka (100g)
Kompot (250 ml) |
Herbata z rumianku (250 ml)
Zapiekanka z pieczywa bezglutenowego – wyrób własny (ser) |
||
Środa
02-01-2019 |
Stół szwedzki Herbata owocowa, pieczywo bezglutenowe, masło, pasta z sera twarogowego i ogórka , szynka wieprzowa , miks sałat, ogórek kiszony, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania |
Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (250 ml)
(seler) |
Jajko w sosie musztardowym, ziemniaki puree (100g), marchew z groszkiem (100g)
Kompot (250 ml) Kompot (250 ml) |
Herbata z rumianku (250 ml)
Jabłecznik na kaszy jaglanej – 1 porcja |
||
Czwartek
03-01-2019 |
Herbata z rumianku (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g),pasta rybna (20g), krakowska sucha (30g)
Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, kiełki Warzywa do chrupania |
Zupa koperkowa z ziemniakami (250 ml)
(seler) |
Risotto z mięsem drobiowym (200g), ogórek kiszony
Kompot (250 ml) |
Woda mineralna, pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g), szynka wieprzowa (30g) Owoc – 1 szt | ||
Piątek
04-01-2019 |
Kasza kukurydziana na mleku z rodzynkami (250 ml), masło (10g), pieczywo bezglutenowe (60g), pasta bambino
Warzywa na chleb: sałata, pomidor, szczypiorek Warzywa do chrupania (kakao) |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami (250 ml)
(seler, śmietana) |
Ryż ze serem polanem śmietaną (150g)
Kompot (250 ml) |
Herbata z mięty z cytryną (250ml)
Muffiny z owocami – 2 szt Banan. (jajo, jogurt)) |
||
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 | ||||||