JADŁOSPIS (bezjajeczny, bezmleczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||||
Poniedziałek
30-10-2017 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie30g),tłuszcz roślinny (10g), wędlina drobiowa (30g), pasta ze słonecznika(30g) Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania.. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Kluski śląskie z mięsem – 4 szt Kompot– 250 ml (pszenica) |
Herbata z rumianku– 250 ml Ryż z jabłkiem z cynamonem– 1 porcja Warzywa do chrupania |
||
Wtorek
31-10-2017 |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g),tłuszcz roślinny (10g), pasta z fasoli (30g), parówki – 2 szt . Warzywa do chrupania |
Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym(250 ml). (seler) |
Porcja mięsa drobiowego w sosie koperkowym(100g), kasza gryczana niepalona z soczewicą (100g), marchew junior na parze (50g), brokuł na parze (50g) Kompot – 250 ml |
Herbata owocowa – 250 ml Budyń na mleku roślinnym – 1 szt Owoc – 1 szt |
||
Czwartek
02-11-2017 |
Płatki owsiane z rodzynkami na mleku roslinnym (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g) tłuszcz roslinny (5g)pasta z sera tofu i papryki (30g) Warzywa do chrupania. |
Zupa duet fasolowy z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Porcja mięsa z warzywami na parze (200g) Kompot (250 ml) |
Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), tłuszcz roślinny (10g) krakowska sucha (30g)Warzywo do chleba: sałata, ogórek Warzywa do chrupania. Owoc – szt 1 |
||
Piątek
03-11-2017 |
Musli z nasionami lnu na mleku roślinnym (250 ml), pieczywo pszenne/graham (30g) tłuszcz roślinny(5g), ser tofu(30 g), pasta z ryby (20g) Warzywa na pieczywo: pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa barszczyk z ziemniakami( 250 ml) (seler) |
Kotlet z fasoli (100g),ziemniaki puree posypane koperkiem (100g), marchew z groszkiem(50g), surówka z ogórka kiszonego(50g) Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa – 250 ml Brawni daktylowe z malinami – 1 porcja (wyrób własny) Banan – 1 szt. (kakao) |
||
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 | ||||||