JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

30-10-2017

Herbata owocowa (250 ml), pieczywo bezglutenowe (30g),masło (10g), wędlina drobiowa (30g), pasta ze słonecznika(30g)

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania..

Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml)

(seler,śmietana )

Pieczone mięso z ziemniakami (200g), surówka z kapusty kiszonej (100g)

Kompot– 250 ml

Herbata z rumianku– 250 ml

Ryż z jabłkiem z cynamonem– 1 porcja

Warzywa do chrupania

Wtorek

31-10-2017

Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g),masło (10g), pasta z fasoli (30g), parówki – 2 szt . Warzywa do chrupania

Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym(250 ml).

(seler, śmietana )

Porcja mięsa drobiowego w sosie koperkowym(100g), kasza gryczana niepalona z soczewicą (100g), marchew junior na parze (50g), brokuł na parze (50g)

Kompot – 250 ml

(śmietana)

Herbata owocowa – 250 ml

Serek szkolny – 1 szt

Owoc – 1 szt

(jogurt)

Czwartek

02-11-2017

Płatki owsiane bezglutenowe z rodzynkami na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g) masło (5g)pasta z sera twarogowego i papryki (30g)

Warzywa do chrupania.

Zupa duet fasolowy z ziemniakami (250 ml)

(seler, śmietana)

Porcja mięsa z warzywami na parze (200g)

Kompot (250 ml)

Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g) krakowska sucha (30g)Warzywo do chleba: sałata, ogórek Warzywa do chrupania. Owoc – szt 1

Piątek

03-11-2017

Pałatki owsiane bezglutenowe z prażonymi nasionami, rodzynkami na mleku (250 ml), pieczywo bezglutenowe (30g) masło (5g), ser żółty(30 g), pasta z ryby (20g)

Warzywa na pieczywo: pomidor, szczypiorek.

Warzywa do chrupania

Zupa barszczyk z ziemniakami( 250 ml)

(seler, śmietana)

Jajo w sosie chrzanowym (100g),ziemniaki puree posypane koperkiem (100g), marchew z groszkiem(50g), surówka z ogórka kiszonego(50g)

Kompot (250 ml)

(masło)

Herbata owocowa – 250 ml

Brawni daktylowe z malinami – 1 porcja (wyrób własny)

Banan – 1 szt.

( masło, jajo, kakao)

pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011