JADŁOSPIS (bezglutenowy) 1400 Kcal/dzienne |
||||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||||
Poniedziałek
30-10-2017 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo bezglutenowe (30g),masło (10g), wędlina drobiowa (30g), pasta ze słonecznika(30g) Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania.. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml) (seler,śmietana ) |
Pieczone mięso z ziemniakami (200g), surówka z kapusty kiszonej (100g) Kompot– 250 ml |
Herbata z rumianku– 250 ml Ryż z jabłkiem z cynamonem– 1 porcja Warzywa do chrupania |
||
Wtorek
31-10-2017 |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g),masło (10g), pasta z fasoli (30g), parówki – 2 szt . Warzywa do chrupania |
Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym(250 ml). (seler, śmietana ) |
Porcja mięsa drobiowego w sosie koperkowym(100g), kasza gryczana niepalona z soczewicą (100g), marchew junior na parze (50g), brokuł na parze (50g) Kompot – 250 ml (śmietana) |
Herbata owocowa – 250 ml Serek szkolny – 1 szt Owoc – 1 szt (jogurt) |
||
Czwartek
02-11-2017 |
Płatki owsiane bezglutenowe z rodzynkami na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g) masło (5g)pasta z sera twarogowego i papryki (30g) Warzywa do chrupania. |
Zupa duet fasolowy z ziemniakami (250 ml) (seler, śmietana) |
Porcja mięsa z warzywami na parze (200g) Kompot (250 ml) |
Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g) krakowska sucha (30g)Warzywo do chleba: sałata, ogórek Warzywa do chrupania. Owoc – szt 1 |
||
Piątek
03-11-2017 |
Pałatki owsiane bezglutenowe z prażonymi nasionami, rodzynkami na mleku (250 ml), pieczywo bezglutenowe (30g) masło (5g), ser żółty(30 g), pasta z ryby (20g) Warzywa na pieczywo: pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa barszczyk z ziemniakami( 250 ml) (seler, śmietana) |
Jajo w sosie chrzanowym (100g),ziemniaki puree posypane koperkiem (100g), marchew z groszkiem(50g), surówka z ogórka kiszonego(50g) Kompot (250 ml) (masło) |
Herbata owocowa – 250 ml Brawni daktylowe z malinami – 1 porcja (wyrób własny) Banan – 1 szt. ( masło, jajo, kakao) |
||
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 | ||||||