JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek
29-01-2018 |
Płatki jaglane na mleku roślinnym z żurawiną (250 ml), pieczywo pszenne/graham (30g),tłuszcz roślinny (5g), szynka drobiowa (30g) Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata . Prażone nasionka z rodzynkami i orzechami ziemnymi |
Zupa pomidorowa z ryżem (250 ml) (seler) |
Porcja mięsa drobiowe z ziemniakami (200g) z surówką z kapusty kiszonej (100g) Kompot– 250 ml |
Herbata miętowa z cytryną 250 ml Budyń na mleku roślinnym– 1 szt owoc- 1 szt |
Wtorek
30 -01 -2018 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),tłuszcz roślinny (10g) pasta z sera tofu (30g), parówki mini – 2 szt Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania.. Prażone nasionka z rodzynkami |
Zupa z zielonego groszku z ziemniakami (250 ml). (seler) |
Gulasz drobiowy (100g), kasza pęczak z ciecierzycą 100g), surówka z czerwonej kapusty (100g) Kompot – 250 ml |
Herbata miętowa z cytryną 250 ml Sałatka owocowa z granolą 1 szt Warzywa do chrupania (miód, pszenica, żyto,owies) |
Środa
31-01-2018 |
Stół szwedzki Herbata owocowa/mleko roślinne, pieczona szynka – wyrób własny, ser z żółty z cukinii. Tłuszcz roślinny. Pieczywo pszenne. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. Owoc |
Zupa wiejska z makaronem ryżowym (250 ml) (seler) |
Pieczone udko(100g), ziemniaki puree z koperkiem(100) surówka dyniowa (50g), brokuł na parze (50g) Kompot -250 ml |
Koktajl owocowo-warzywny 200 ml (marchew, pomarańcz, banan, jabłko) |
Czwartek
01-02-2018 |
Płatki owsiany na mleku (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g),tłuszcz roślinny(5g),szynka wieprzowa (30g). Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, rzodkiewki Prażone nasionka z rodzynkami |
Zupa brokułowa z ryżem jaśminowym (250 ml) (seler) |
Spaghetti z makaronem ryżowym(250 g) Kompot – 250 ml |
Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), tłuszcz roślinny (10g) krakowska sucha (30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania. |
Piątek
03-02-2018 |
Kasza manna z amarantusem i rodzynkami na mleku roślinnym(200 ml), bułka pszenna (30g) tłuszcz roślinny(5g) dżem /miód (30g) Warzywa do chrupania. (pszenica) |
Zupa barszczyk czerwony z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Kotlet z fasoli (100g), ziemniaki puree (100g)surówka z sałaty lodowej (50g), marchew z groszkiem (50g) Kompot (250 ml) |
Herbata z rumianku – 250 ml Galaretka z soku owocowego Banan – 1 szt |
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |