JADŁOSPIS 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek
29-01-2018 |
Płatki jaglane na mleku z żurawiną (250 ml), pieczywo pszenne/graham (30g),masło (5g), szynka drobiowa (30g) Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata . Prażone nasionka z rodzynkami i orzechami ziemnymi |
Zupa pomidorowa z makaronem (250 ml) (seler, śmietana, pszenica, jajo) |
Pierogi z mięsem (200g) z surówką z kapusty kiszonej (100g) Kompot– 250 ml (ser twarogowy, pszenica) |
Herbata miętowa z cytryną 250 ml Serek szkolny– 1 szt owoc- 1 szt |
Wtorek
30 -01 -2018 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),masło (10g) pasta z sera twarogowego (30g), parówki mini – 2 szt Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania.. Prażone nasionka z rodzynkami |
Zupa z zielonego groszku z ziemniakami (250 ml). (seler, śmietana) |
Gulasz drobiowy (100g), kasza pęczak z ciecierzycą 100g), surówka z czerwonej kapusty (100g) Kompot – 250 ml |
Herbata miętowa z cytryną 250 ml Sałatka owocowa z czekolada i granolą 1 szt Warzywa do chrupania (miód, pszenica, żyto,owies) |
Środa
31-01-2018 |
Stół szwedzki Herbata owocowa/mleko, pieczona szynka – wyrób własny, ser żółty Masło. Pieczywo pszenne. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. Owoc |
Zupa wiejska (250 ml) (seler, pszenica,jajo) |
Pieczone udko (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100) surówka dyniowa (50g), brokuł na parze (50g) Kompot -250 ml (masło) |
Koktajl owocowo-warzywny 200 ml (marchew, pomarańcz, banan, jabłko) |
Czwartek
01-02-2018 |
Płatki owsiany na mleku (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g),masło (5g),szynka pieprzowa (30g). Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, rzodkiewki Prażone nasionka z rodzynkami |
Zupa brokułowa z ryżem jaśminowym (250 ml) (seler, śmietana) |
Spaghetti (250 g) Kompot – 250 ml (pszenica, jajo, ser żółty) |
Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), masło (10g) krakowska sucha (30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania. |
Piątek
03-02-2018 |
Kasza manna z amarantusem i rodzynkami na mleku (200 ml), bułka pszenna (30g) masło (5g) dżem /miód (30g) Warzywa do chrupania. (pszenica) |
Zupa barszczyk czerwony z makaronem (250 ml) (seler, śmietana, pszenica, jajo) |
Kotlet jajeczny(100g), ziemniaki puree (100g)surówka z sałaty lodowej w śmietanie (50g), marchew z groszkiem (50g) Kompot (250 ml) ( masło, pszenica) |
Herbata z rumianku – 250 ml Galaretka z soku owocowego Banan – 1 szt |