JADŁOSPIS (bezglutenowy) 1400 Kcal/dzienne |
||||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||||
Poniedziałek 28-05-2018 |
Płatki jaglane na mleku z rodzynkami (200ml), pieczywo bezglutenowe(30g), masło (5g),pasta z sera twarogowego z rzodkiewkami (30g) Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata, szczypiorek. Prażone nasiona. |
Zupa ogórkowa (250 ml) (seler, śmietana) |
Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym (100g), kasza gryczana z soczewicą (100g),marchew z groszkiem na parze (100g) Kompot (250ml) (jajo) |
Koktajl truskawkowy 200 ml Sezamki – 1 szt (jogurt) |
||
Wtorek 29-05 -2018 |
Herbata z mięty z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g),paprykarz (30g),parówki (30g) Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek. Truskawki. (ryba) |
Zupa botwinka (250 ml) (seler, śmietana) |
Ziemniaki (100g), sos mięsno-warzywny (100g) Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa – 250 ml Budyń waniliowy z musem truskawkowym– 1 porcja (mleko) |
||
Środa 30-05 -2018 |
Stół szwedzki Herbata /mleko, pieczywo bezglutenowe, masło, pasztet z soczewicy,szynka drobiowa, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania. Owoc. |
Zupa krem z selera z nasionami (250 ml) (seler, śmietana) |
Jajo w sosie chrzanowym, ziemniaki puree z koperkiem(100g),surówka z ogórka kiszonego (100g) Kompot (250 ml) |
Herbata z rumianku (250 ml) Serek szkolny – 1 op. (jogurt) |
||
Piątek 01-06-2018 |
Kasza jaglana na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g), masło (5g), ser żółty (30g). Melon. |
Zupa z groszku z ziemniakami (250 ml) (śmietana, seler) |
Ryż z owocem ze słodką śmietaną (200 g) Kompot (250 ) |
Herbata z mięty (250ml) Baton owocowy 1szt Banan – 1 szt |
||
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |
||||||