JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

28-05-2018

Płatki jaglane na mleku z rodzynkami (200ml), pieczywo bezglutenowe(30g), masło (5g),pasta z sera twarogowego z rzodkiewkami (30g)

Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata, szczypiorek.

Prażone nasiona.

Zupa ogórkowa (250 ml)

(seler, śmietana)

Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym (100g), kasza gryczana z soczewicą (100g),marchew z groszkiem na parze (100g)

Kompot (250ml)

(jajo)

Koktajl truskawkowy 200 ml

Sezamki – 1 szt

(jogurt)

Wtorek

29-05 -2018

Herbata z mięty z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g),paprykarz (30g),parówki (30g)

Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek.

Truskawki.

(ryba)

Zupa botwinka

(250 ml)

(seler, śmietana)

Ziemniaki (100g), sos mięsno-warzywny (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa – 250 ml

Budyń waniliowy z musem truskawkowym– 1 porcja

(mleko)

Środa

30-05 -2018

Stół szwedzki

Herbata /mleko, pieczywo bezglutenowe, masło, pasztet z soczewicy,szynka drobiowa, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Warzywa do chrupania. Owoc.

Zupa krem z selera z nasionami

(250 ml)

(seler, śmietana)

Jajo w sosie chrzanowym, ziemniaki puree z koperkiem(100g),surówka z ogórka kiszonego (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata z rumianku (250 ml)

Serek szkolny – 1 op.

(jogurt)

Piątek

01-06-2018

Kasza jaglana na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g), masło (5g), ser żółty (30g).

Melon.

Zupa z groszku z ziemniakami

(250 ml)

(śmietana, seler)

Ryż z owocem ze słodką śmietaną (200 g)

Kompot (250 )

Herbata z mięty (250ml)

Baton owocowy 1szt

Banan – 1 szt

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011