JADŁOSPIS (bezjajeczny i bezmleczny)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

27-11-2017

Herbata z rumianku (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),tłuszcz roślinny (10g), krakowska sucha(30g),pasta ze słonecznika (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata,ogórek,kiełki. Warzywa do chrupania..

Zupa kapuśniak z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Kotlet z fasoli pieczonymi ziemniakami posypane koperkiem (100g), mix sałat w sosie winegret(50g), brokuł na parze(50g)

Kompot – 250 m

Herbata owocowa – 250 ml

Pieczone jabłko- 1 szt

chrupki kukurydziane -1 op.

Wtorek

28-11 -2017

Kasza jaglana na mleku roślinnym(200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g),tłuszcz roślinny(5g), pasta z ryby (30g), filet z drobiu (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, kiełki.

Warzywa do chrupania

Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym(250 ml).

(seler)

Gulasz drobiowy (100g), kasza gryczana palona (100g), surówka z kapusty pekińskiej(100g)

Kompot – 250 ml

(seler)

Herbata z rumianku – 250 ml

Ryż z sosem owocowym- 2 szt

Środa

29-11-2017

Stół szwedzki

Herbata miętowa z cytryną/mleko roślinne, pieczona szynka – wyrób własny, żółty ser z cukinii. Tłuszcz roślinny. Pieczywo mieszane. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. Winogrono.

Zupa marchwiowa z ryżem jaśminowym (250 ml)

(seler)

Schab pieczony w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100),ogórek(100g)

Kompot – 250 ml

Herbata z rumianku – 250 ml

Budyń waniliowy z malinami – 1porcja

(mleko roślinne)

Czwartek

30-11-2017

Musli z mlekiem roślinnym(200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g) tłuszcz roślinny (5g) szynka drobiowa (30g). Warzywa na pieczywo: sałata,rzodkiewki

Warzywa do chrupania.

Zupa ze szpinaku z serkiem tofu (250 ml)

(seler)

Porcja mięsa drobiowego z ryżem i bukietem warzyw (200g)

Kompot (250 ml)

Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), tłuszcz roślinny(10g) szynka wieprzowa (30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania.

Piątek

01-12-2017

Herbata owocowa (250 ml),bułka pszenna , tłuszcz roślinny(5g),ser żółty z cukinii (30g), masło orzechowo -czekoladowe (wyrób własny)

Warzywa na pieczywo: pomidor , szczypiorek.

Warzywa do chrupania

Zupa z kalafiora z ziemniakami ( 250 ml)

(seler)

Filet rybny pieczony w piecu (100g) (100g),ziemniaki puree z koperkiem (100g) surówka z selera (50g), marchew junior (50g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa – 250 ml

Serek jaglany na mleku roślinnym– 1 porcja

Banan – 1 szt.

pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011