JADŁOSPIS (bezjajeczny i bezmleczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||||
Poniedziałek
27-11-2017 |
Herbata z rumianku (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),tłuszcz roślinny (10g), krakowska sucha(30g),pasta ze słonecznika (30g) Warzywa na pieczywo: sałata,ogórek,kiełki. Warzywa do chrupania.. |
Zupa kapuśniak z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Kotlet z fasoli pieczonymi ziemniakami posypane koperkiem (100g), mix sałat w sosie winegret(50g), brokuł na parze(50g) Kompot – 250 m |
Herbata owocowa – 250 ml Pieczone jabłko- 1 szt chrupki kukurydziane -1 op. |
||
Wtorek
28-11 -2017 |
Kasza jaglana na mleku roślinnym(200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g),tłuszcz roślinny(5g), pasta z ryby (30g), filet z drobiu (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, kiełki. Warzywa do chrupania |
Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym(250 ml). (seler) |
Gulasz drobiowy (100g), kasza gryczana palona (100g), surówka z kapusty pekińskiej(100g) Kompot – 250 ml (seler) |
Herbata z rumianku – 250 ml Ryż z sosem owocowym- 2 szt |
||
Środa
29-11-2017 |
Stół szwedzki Herbata miętowa z cytryną/mleko roślinne, pieczona szynka – wyrób własny, żółty ser z cukinii. Tłuszcz roślinny. Pieczywo mieszane. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. Winogrono. |
Zupa marchwiowa z ryżem jaśminowym (250 ml) (seler) |
Schab pieczony w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100),ogórek(100g) Kompot – 250 ml |
Herbata z rumianku – 250 ml Budyń waniliowy z malinami – 1porcja (mleko roślinne) |
||
Czwartek
30-11-2017 |
Musli z mlekiem roślinnym(200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g) tłuszcz roślinny (5g) szynka drobiowa (30g). Warzywa na pieczywo: sałata,rzodkiewki Warzywa do chrupania. |
Zupa ze szpinaku z serkiem tofu (250 ml) (seler) |
Porcja mięsa drobiowego z ryżem i bukietem warzyw (200g) Kompot (250 ml) |
Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), tłuszcz roślinny(10g) szynka wieprzowa (30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania. |
||
Piątek
01-12-2017 |
Herbata owocowa (250 ml),bułka pszenna , tłuszcz roślinny(5g),ser żółty z cukinii (30g), masło orzechowo -czekoladowe (wyrób własny) Warzywa na pieczywo: pomidor , szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa z kalafiora z ziemniakami ( 250 ml) (seler) |
Filet rybny pieczony w piecu (100g) (100g),ziemniaki puree z koperkiem (100g) surówka z selera (50g), marchew junior (50g) Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa – 250 ml Serek jaglany na mleku roślinnym– 1 porcja Banan – 1 szt. |
||
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 | ||||||