JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

27-08-2018

Płatki jaglane z żurawiną (200g),masło (10g), pieczywo bezglutenowe (30g), pasta z sera i szczypiorku (30g

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki.

Warzywa do chrupania.

Zupa fasolowa z ziemniakami.

(250 ml)

(seler)

Ryż z serem twarogowym(200g), surówka z marchwi i jabłka (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250 ml)

Sałatka owocowa – 1 szt

(miód)

Wtorek

28-08-2018

Herbata miętowa (250g), masło (10g) pieczywo bezglutenowe (60g), pasztet z cukinii(30g), ser żółty (30)

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek.

Arbuz.

(jajo)

Zupa wiejska z makaronem ryżowym.

(250 ml)

(seler, jajo, pszenica)

Gulasz drobiowy (100g),kasza wiejska (100g), surówka z buraka (100g0

Kompot (250 ml)

Kakao bezglutenowe na mleku (250g)

Pieczywo bezglutenowe z masłem i miodem – 1 szt

Środa

29-08-2018

Stół szwedzki

Mleko, pieczywo bezglutenowe, masło, pasta z sera twarogowego i papryki, szynka drobiowa , miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Owoc.

Zupa ziemniaczana z jajkiem.

(250 ml)

(seler)

Kasza jaglana z gotowanym jabłkiem polane śmietana i udekorowane borówkami – 2 szt

Kompot (250 ml)

(pszenica)

Herbata owocowa (250 ml)

Pizza z arbuza – 1 porcja.

(serek waniliowy)

Czwartek

30-08-2018

Płatki kukurydziane na mleku z żurawina (200 ml), masło (5g), pieczywo bezglutenowe(30g), pasta ze słonecznika (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek.

Prażone nasiona.

Zupa meksykańska.

(250 ml)

(seler, śmietana)

Risotto z mięsem drobiowym (250g)

Kompot (250 )

Sok owocowy (100%), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g),ser żółty. Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

31-08-2018

Płatki kukurydziane na mleku (200 ml), masło (5g), pieczywo bezglutenowe (30g), ser twarogowy z dżem malinowym(30g)

Melon.

Zupa krem z ogórka zielonego z nasionami

(250 ml)

(seler, śmietana)

Filet rybny pieczony w piecu(100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g),brokuł gotowany na parze (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata z mięty (250ml)

Brawni z buraka czerwonego – 1 porcja.

(miód, jajo)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011