JADŁOSPIS (wegetariański) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA | II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 26-11-2018 |
Płatki owsiane z rodzynkami na mleku (200g),tłuszcz roślinny (5g) pieczywo pszenne/ graham (30g),pasta z fasoli (30g) Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Kapuśniak (250 ml) (seler) |
Potrawka z ryżu i roślin strączkowych (200g), ogórek kiszony Kompot |
Herbata owocowa (200g) Rogal mleczny z miodem – 1 szt (pszenica) |
Wtorek 27-11-2018 |
Herbata miętowa z cytryna i imbirem(250g),tłuszcz roślinny (10g) pieczywo pszenne/ graham (60g),pasta z sera tofu i ogórka (30g), pasta ze słonecznika (20g) Warzywa na pieczywo: sałata,ogórek, rzodkiewka. Prażona nasiona (słonecznik, |
Zupa barszczyk ukraiński
(250ml) (seler) |
Pulpety warzywne (100g), kasza jęczmienna (100g), surówka z kapusty pekińskiej(100g) Kompot (jajko, pszenica) |
Herbata z rumianku (250 ml) Budy (mleko roślinne) |
Środa 28-11-2018 |
Stół szwedzki Herbata miętowa, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny,pasta z sera tofu i rzodkiewek, pasta z marchwi ,miks sałat, ogórek kiszony, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania |
Zupa duet fasolowy z zacierką (250 ml) (seler, pszenica) |
Pierogi leniwe z serem polane sosem owocowym (200 g) Kompot (pszenica, jajko) |
Koktajl bananowy z ryżem (200 ml) |
Czwartek 29-11-2018 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),tłuszcz roślinny(10g), (30g), pasta z bakłażana (20g), ser żółty (30g) Warzywa na pieczywo: rzodkiewki Warzywa do chrupania |
Zupa pomidorowa z ryżem (250 ml) (seler) |
Bigos bez mięsny (200g), ziemniaki (100g) Kompot (250 ) |
Woda mineralna, pieczywo pszenne (60g), tłuszcz roślinny(10g),pasta z ciecierzycy(30g) Owoc – 1 szt |
Piątek 30-11-2018 |
Płatki musli na mleku roślinny (200 ml),tłuszcz roślinny(5g), pieczywo pszenne-chałka (60g), pasta z batatów (20g), dżem Warzywa na chleb: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania (pszenica, owies, żyto) |
Zupa cebulowa krem z grzankami
(250 (seler, pszenica) |
Jajko w sosie chrzanowym (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), marchew junior (50g), surówka z marchwi i jabłka (50g) Kompot (śmietana) |
Herbata z mięty z cytryną (250ml) Galaretka z soku owocowego – 1 porcja Banan. |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z |