JADŁOSPIS

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE
(20-25%)

OBIAD
(30-35%)

ZUPA II DANIE PODWIECZOREK
(15%)
Poniedziałek
26-11-2018
Płatki
owsiane z
rodzynkami na mleku (200g),masło
(5g) pieczywo pszenne/ graham
(30g),szynka
wieprzowa (30g)
Warzywa
na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek.

Warzywa do chrupania

Kapuśniak (250
ml)

(seler)

Potrawka
z ryżu i mięsa drobiowego (200g), ogórek kiszony

Kompot
(250 ml)

Herbata
owocowa (200g)
Rogal mleczny z masłem i miodem
– 1 szt

(pszenica)

Wtorek
27-11-2018
Herbata
miętowa z cytryna i imbirem(250g),masło
(10g) pieczywo pszenne/ graham
(60g), pasta z sera twarogowego i ogórka
(30g), krakowska sucha (30g)
Warzywa
na pieczywo: sałata,ogórek, rzodkiewka.

Prażona nasiona (słonecznik,
dynia)

Zupa barszczyk ukraiński

(250ml)

(seler, śmietana)

Pulpety
wieprzowe
(100g), kasza jęczmienna (100g), surówka z
kapusty pekińskiej(100g)

Kompot
(250 )

(jajko, pszenica)

Herbata
z rumianku (250 ml)

Budy
waniliowy
z sokiem owocowym
– 1 porcja

(mleko)

Środa
28-11-2018
Stół szwedzki
Herbata miętowa, pieczywo pszenne,
masło,parówki,
paprykarz
,miks sałat,
ogórek kiszony, pomidor, kiełki.

Warzywa do chrupania
(ryba)

Zupa duet fasolowy z zacierką
(250
ml)

(seler, jogurt, pszenica)

Pierogi leniwe z serem polane sosem
owocowym
(200 g)

Kompot
(250 ml)

(pszenica, jajko)

Koktajl
bananowy
z
ryżem
(200 ml)

Czwartek
29-11-2018
Herbata
owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),masło
(10g), (30g), pasta z bakłażana (20g), ser żółty
(30g)
Warzywa na pieczywo: rzodkiewki

Warzywa do chrupania

Zupa pomidorowa z ryżem (250
ml)

(seler)

Bigos(200g), ziemniaki (100g)

Kompot (250 )

Woda
mineralna, pieczywo pszenne (60g),
masło (10g),szynka
drobiowa(30g) Owoc – 1 szt

Piątek
30-11-2018
Płatki
musli na mleku
(200 ml),masło
(5g), pieczywo pszenne-chałka
(60g), pasta z batatów
(20g), dżem
Warzywa
na chleb: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania

(pszenica, owies, żyto)

Zupa cebulowa krem z grzankami

(250
ml)

(śmietana, seler, pszenica)

Jajko w sosie chrzanowym
(100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), marchew junior (50g),
surówka z marchwi i jabłka (50g)

Kompot
(250g)

(śmietana)

Herbata z
mięty z cytryną (250ml)
Galaretka z
soku owocowego – 1 porcja

Banan.

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z
rozporządzeniem 1169/2011