JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 25-06-2018 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g), tłuszcz roślinny (10g),ser tofu ze szczypiorkiem (30g), szynka drobiowa (30g) Warzywa na pieczywo: ogórek, rzodkiewki, sałata. |
Zupa ze szpinaku (250 ml) (seler) |
Porcja mięsa drobiowego z warzywami pieczone w piecu (200g) Kompot (250 ml) |
Koktajl arbuzowy – 250 ml (miód) |
Wtorek 26-06 -2018 |
Kasza jaglana na mleku roślinnym (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g), tłuszcz roślinny (5g), krakowska sucha(30g) Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek. Warzywa do chrupania. |
Zupa jarzynowa z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Kotlet mielony (100g), młode ziemniaki z koperkiem (100g), sałatka z ogórka(100g) Kompot (250 ml) |
Herbata miętowa z cytryną – 250 ml Racuchy z jabłkiem– 2szt. (pszenica) |
Środa 27-06-2018 |
Stół szwedzki Herbata /mleko roślinne, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, parówki, pasta rybna miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Arbuz. |
Zupa ziemniaczana (250 ml) (seler) |
Udko kurze pieczone w piecu(100g), kolorowy ryż(100g), sałatka wiosenna (100g) Kompot (250ml) |
Herbata z mięty (250ml) Galaretka z syropu malinowego 1szt sezamki– 1 szt |
Czwartek 28-06-2018 |
Płatki jaglane na mleku roślinnym z rodzynkami (250ml), pieczywo pszenne/ żytnie (30g),tłuszcz roślinny (10g), szynka wieprzowa(30 g) Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek , papryka. Warzywa do chrupania Prażone nasiona. |
Zupa botwinka ziemniakami (250 ml) (seler) |
Bukiet warzyw z ryżem basmati i serkiem tofu (200g) Kompot (250 ) |
Sok owocowy 100%, pieczywo pszenne (60g), tłuszcz roślinny(10g),tofu Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Piątek 29-06-2018 |
Kakao na mleku roślinnym (250 ml), pieczywo pszenne (60g), miód, pasta ze słonecznika (30g) |
Krem z cukinii z grzankami. (250 ml) (seler, pszenica) |
Kotlet z fasoli (100g),młode ziemniaki puree z koperkiem(100 g), surówka z ogórka kiszonego (100g), sos pomidorowy. Kompot (250 ml) (śmietana) |
Herbata z mięty (250ml) Baton owocowy – 1szt Banan – 1 szt (pszenica,żyto, owies) |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |