JADŁOSPIS (bezglutenowy) 1400 Kcal/dzienne |
||||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||||
Poniedziałek
25-09-2017 |
Herbata z rumianku (250 ml), pieczywo bezglutenowe(60g),masło (10g), ser żółty (30g), szynka wieprzowa (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor. Warzywa do chrupania. Owoc. |
Zupa ze szpinaku z jajkiem iz ziemniakami (250 ml) (seler, śmietana) |
Makaron ryżowy z serem twarogowym z sosem truskawkowym (200g) Kompot– 250 ml |
Herbata z rumianku – 250 ml Pieczone jabłko z kaszą z amarantusa z syropem daktylowm Warzywa do chrupania |
||
Wtorek
26-09-2017 |
Kaszka jaglana na mleku z rodzynkami (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g),masło (5g),szynka z drobiu (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania |
Zupa pomidorowa z ryżem (250 ml) (seler, śmietana) |
Udko kurze pieczony w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z kapusty (100g) Kompot – 250 ml (masło) |
Herbata owocowa – 250 ml Kisiel truskawkowy – 1 porcja Ciastko bezglutenowe |
||
Środa
27-09-2017 |
Biała herbata z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe(60 g), masło(10g), krakowska sucha (30g),pasztet ze soczewicy (30g).Warzywa na pieczywo: ogórek kiszony. Warzywa do chrupania. |
Zupa ryżanka z pulpecikami wołowymi (250 ml). (seler) |
Kotlet z kaszy gryczanej (100g), fasolka szparagowa gotowana na parze(100g), ziemniaki puree z koperkiem (100 g), sos koperkowy. (jogurt, masło, jajo) |
Herbata z rumianku– 250 ml Ciastko bananowe pieczony w piecu – 1 szt Owoc- 1 szt |
||
Czwartek
28-09-2017 |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g) masło (10g)sałatka jarzynowa (30g), pieczona pierś z kurczak a w ziołach (30g) –wyrób własny (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania. |
Zupa krem z gruszki i pietruszki z migdałami (250 ml) (seler, śmietana) |
Ryż z mięsem z kukurydzą i groszkiem (200g) Kompot (250 ml) |
Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g)szynka drobiowa/(20g)Warzywo do chleba: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania. Owoc – szt 1 |
||
Piątek
29-09-2017 |
Płatki jaglane z żurawiną na mlek (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g) masło (10g),pasta pasta z sera twarogowe i rzodkiewek (30 g) Warzywa na pieczywo: ogórek. Warzywa do chrupania |
Zupa krem z dyni z ryżem jaśminowym ( 250 ml) (seler, śmietana) |
Ryba(miruna) pieczona w piecu(200g), ziemniaki puree posypane koperkiem (100g),marchew junior (50g), surówka z sałat z pomidorkami w śmietanie ( 50g) (masło) |
Herbata owocowa – 250 ml Muffiny dyniowe bezglutenowe– 2 szt Banan – 1 szt. |
||
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 | ||||||