JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

25-09-2017

Herbata z rumianku (250 ml), pieczywo bezglutenowe(60g),masło (10g), ser żółty (30g), szynka wieprzowa (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor. Warzywa do chrupania. Owoc.

Zupa ze szpinaku z jajkiem iz ziemniakami (250 ml)

(seler, śmietana)

Makaron ryżowy z serem twarogowym z sosem truskawkowym (200g)

Kompot– 250 ml

Herbata z rumianku – 250 ml

Pieczone jabłko z kaszą z amarantusa z syropem daktylowm

Warzywa do chrupania

Wtorek

26-09-2017

Kaszka jaglana na mleku z rodzynkami (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g),masło (5g),szynka z drobiu (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania

Zupa pomidorowa z ryżem (250 ml)

(seler, śmietana)

Udko kurze pieczony w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z kapusty (100g)

Kompot – 250 ml

(masło)

Herbata owocowa – 250 ml

Kisiel truskawkowy – 1 porcja

Ciastko bezglutenowe

Środa

27-09-2017

Biała herbata z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe(60 g), masło(10g), krakowska sucha (30g),pasztet ze soczewicy (30g).Warzywa na pieczywo: ogórek kiszony.

Warzywa do chrupania.

Zupa ryżanka z pulpecikami wołowymi (250 ml).

(seler)

Kotlet z kaszy gryczanej (100g), fasolka szparagowa gotowana na parze(100g), ziemniaki puree z koperkiem (100 g), sos koperkowy.

(jogurt, masło, jajo)

Herbata z rumianku– 250 ml

Ciastko bananowe pieczony w piecu – 1 szt

Owoc- 1 szt

Czwartek

28-09-2017

Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g) masło (10g)sałatka jarzynowa (30g), pieczona pierś z kurczak a w ziołach (30g) –wyrób własny (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki.

Warzywa do chrupania.

Zupa krem z gruszki i pietruszki z migdałami (250 ml)

(seler, śmietana)

Ryż z mięsem z kukurydzą i groszkiem (200g)

Kompot (250 ml)

Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g)szynka drobiowa/(20g)Warzywo do chleba: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania. Owoc – szt 1

Piątek

29-09-2017

Płatki jaglane z żurawiną na mlek (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g) masło (10g),pasta pasta z sera twarogowe i rzodkiewek (30 g)

Warzywa na pieczywo: ogórek.

Warzywa do chrupania

Zupa krem z dyni z ryżem jaśminowym ( 250 ml)

(seler, śmietana)

Ryba(miruna) pieczona w piecu(200g), ziemniaki puree posypane koperkiem (100g),marchew junior (50g), surówka z sałat z pomidorkami w śmietanie ( 50g)

(masło)

Herbata owocowa – 250 ml

Muffiny dyniowe bezglutenowe– 2 szt

Banan – 1 szt.

pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011