JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny) |
|||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
PODWIECZOREK (15%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
||||
Poniedziałek
25-03-2019 |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml), tłuszcz roślinny (10g), pieczywo pszenne/żytnie (60g) szynka drobiowa (30g), pasta ze słonecznika (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Melon | Zupa szpinakowa z pieczonym tofu (250 ml)
(seler) |
Makaron ryżowy z polewą-owocową (200 g)
Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa (250 ml)
Bułka pszenna z miodem – 1 porcja Owoc- 1 szt |
|
Wtorek
26-03-2019 |
Płatki owsiane na mleku roślinnym z rodzynkami (250 ml), tłuszcz roślinny (5g) pieczywo pszenne/graham (30g), ser żółty z cukinii (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor.
Prażona nasiona (słonecznik, dynia) |
Zupa duet fasolowy z ziemniakami (250 ml)
(seler) |
Pulpety w sosie pomidorowym (100g), kasza jęczmienna (100g), surówka z buraka (100g)
Kompot (250 ml) (pszenica) |
Herbata owocowa (250 ml)
Ryż z jabłkiem – 1 porcja |
|
Środa 27-03-2019 |
Stół szwedzki Kawa z mlekiem roślinnym, pieczywo pszenne, masło, parówki, pasta z fasoli i ogórka kiszonego, miks sałat, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania |
Zupa wiejska z makaronem ryżowym (250 ml)
(seler) |
Gołąbki w sosie pomidorowym
Kompot (250 ml) |
Koktajl owocowy – 200 l
Chrupki kukurydziane – 1 op. |
|
Czwartek
28-03-2019 |
Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), tłuszcz roślinny (10g), pasta rybna (20g), szynka wieprzowa (30g) Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony. Mix nasion prażonych z żurawiną. | Zupa ziemniaczanka (250 ml)
(seler) |
Risotto z mięsem drobiowym (180 g). surówka z sałat (100g)
Kompot (250 ml) |
Sok owocowy 100%, pieczywo pszenne(60g), tłuszcz roślinny (10g), krakowska sucha (30g) Owoc – 1 szt. | |
Piątek
29-03-2019 |
Płatki kukurydziane na mleku roślinnym (250 ml), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne (30g) pasta ze słonecznika (20g), mus dyniowy (20g) Warzywa na chleb sałata, pomidor. Warzywa do chrupania | Zupa wiosenna z ziemniakami (250ml)
(seler) |
Kotlety z fasoli (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), marchew z groszkiem (50g), ogórek kiszony
Kompot (250g) (pszenica) |
Herbata z mięty (250ml)
Kisiel – 1 porcja Batonik owocowy – 1 porcja Banan. |